Debiut w maratonie w 2009

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
tomek87
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dziś był ostatni trening i ostatnie testy nowych zabawek.
Po pierwsze żel Aptoni o taki: http://www.decathlon.com.pl/PL/-el-ener ... -11265072/
Słodkie to strasznie, a cytrusowy aromat bardzo słabo się przebija.
Jednak i tak biorę trzy na trasę. O skuteczności jeszcze nie piszę bo dziś biegałem za krótko żeby coś poczuć.
I jeszcze pierwszy raz biegałem w czapeczce, po chwili kombinowania, udało się idealnie dopasować - teraz już zostało tylko oczekiwanie.
PKO
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

Najważniejsze to wyspac się na kilka dni przed maratonem, porzadnie wypocząc, gdy sie juz tyle nie biega ponaciagac sie i porozciagac

Jeśli chodzi o sam start to nie mozna dąc poniesc sie atmosferze i tłumowi, gdyz adrenalina i hormony szaleja i mozna wypalic sie na pierwszych 10 km co pozniej da odczuc sie po 30 - stym km

powodzenia wszytkim debiutantom i tym ktorzy kolejny raz beda biegli maraton, ja wypoczywam po 2 maratonach tydzien w tydzien, teraz jade na wesele pod Kołobrzeg i bede na poczatku przyszłego tygodnia

Pozdrawiam
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

w zasadzie dziś trening ostatni - 8 km bardzo wolno 5:40 z bardzo niskim hr. Po treningu rozciąganie. Już tylko lekkie truchtanie w sobotę w Katowicach i na start ;-)

Pozdrawiam znad talerza z makaronem ;-)
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Gratuluję wszystkim, którzy ukończyli maraton. Kibicuję wszystkim startującym w ten weekend.

Jeżeli chodzi o mnie jestem kontuzjowany cały czas. We wtorek minęły 2 tygonie jak nie trenuję. Wczoraj próbowałem podbiec na kolejkę, ale nadal noga boli. Chodzę narazie z opaską uciskową.

Napewno nie będę debiutował w Lęborku 21 czerwca, tak jak planowałem.
Człowiek biegał w śniegu, deszczu i wichurze. Teraz kraje mu się serce jak patrzy na biegających w taką pogodę, ale cóż życie :/

Dobra koniec narzekania. Słoneczko świeci, waga wraca do poprzedniego stanu. Jest super :bum:
[url=http://runmania.com/rlog/?u=elendil1985][img]http://runmania.com/f/a0c3688d1943badea960989bf40d702b.gif[/img][/url]
biegacz77
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

nie załamuj się Elendil!!
Ja nie biegam od miesiąca z powodu kontuzji i wiem cos o tym.
Na jesień są także maratony w Polsce i masz gdzie zadebiutować, a i więcej czasu na solidne przygotowanie. To tylko wyjdzie Ci na dobre, zobaczysz.
W czasie oczekiwania na wznowienie treningów, jeżeli oczywiście da sie, to rozciągaj sie i cwicz mięsnie nóg.
biegacz77
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a z tą wagą to niestety tak już jest, ja przez miesiąc przytyłem 4 kg.
Awatar użytkownika
Dzidka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja myślałam, że tylko dziewczyny tyją (szczególnie zimą). Ja jakoś od jesieni nie mogę schudnąć. Będzie ciężko (jakkolwiek to rozumieć) ;-)
Trudną sprawę mam także z butami. Moje "obiegane" zaczęły mi dokuczać w środkowym palcu - po biegu w Blachowni, mam już 3 pęcherze-jeden na drugim, a w nowych zrobiłam 3 x 8km i pobolewa mnie prawa łydka i w dół do achillesa. Mąż (wieloletni biegacz) doradza, żeby jednak biec w starych butach, używając dużej ilości wazeliny. Myślę też o przyklejeniu plastra compped (druga skóra). Tymczasem buty wypchałam gazetami, a po południu idę kupić prawidła. Może dzięki nim trochę się rozszerzą w palcach. Taki to oto mam problem :ech:
Ptak lata, ryba pływa, człowiek... biega.
http://www.pedziwiatr.gliwice.pl
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

Biegacz77 po autograf stań w kolejce na mecie :hahaha:. Zaś se takich jaj chłopie nie rób. NA stronie SM napisali również o Tomku87, Jacusiu i Bleezie. No a tak w ogóle to witaj serdecznie.
Bleez nie przeginaj już z tymi balonami ;-).
Jakub738 ja bym pociągiem nie jechał. Znając życie mógłbyś się spóźnić.
Ssokolow dzięki za rady. Z tymi gąbkami to spoko faktycznie. Ciekawe czy będą na SM. Zamiast wylewać pot by się schłodzić walisz gąbkę.
Tomek87 już chyba prędzej byś zrobił maraton <2h niż w tym czasie dał radę 72 dziewicom ;-).
Elendil1985 trzymaj się chłopie. Jak nie możesz biegać to może chociaż rower? albo jakieś ćwiczenia se próbuj.
Dzidka ja też se kupiłem nowe buty, ale w nich mnie dziwnie stopa boli dlatego je odstawiłem i biegam w starych. Chyba jednak lepiej w czymś sprawdzonym. Wpadniesz na spotkanie?

Ja miałem dziś mieć ostatni trening 8 km, ale przysiedzę w robocie i biegać po 20. mi się nie chce. Postanowiłem dzisiejsze bieganie przełożyć na jutro na 10-11 czyli w godzinach biegu. zobaczymy co będzie.

Ale tych ludzi powyłaziło na forum, że hej! Jestem w szoku. Miłe, ale jakoś tak nieswojo... PODGLĄDACZE!!! :ble:.

U mnie euforia pomału zamienia się w kręcenie w brzuchu.... Ta noc już była taka sobie, a tu jeszcze 3!!!

A posty to faktycznie lecą jak z kałasza. To ciekawe co się zacznie w niedzielę po południu :-).
Awatar użytkownika
Dzidka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Będę wypatrywać białych balonów. Tylko czy spotkanie pod Spodkiem czy na starcie?
Ptak lata, ryba pływa, człowiek... biega.
http://www.pedziwiatr.gliwice.pl
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

Jak już dorwiemy balony to pewnie pod Śląski też je zabierzemy :-).
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Drodzy Debiutanci:)
w biurze zawodów będziecie mieli zorganizowany punkt spotkań. Jutro zawieszę gdzieś w namiocie kartkę z logiem Bieganie.pl a w niedzielę rano będą czekały na Was balony wypełnione helem (chyba, że pierwszy chętny zgłosi się przed gościem odpowiedzialnym za helowanie, wtedy sam je nadmucha, ok?)
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

ale będziecie mieli oprawę !! polecicie jak na skrzydłach (bo przecież nie na balonach;p)

a ja wam tylko jeszcze napiszę.. że z tym zaklejaniem sutków to wcale nie taka ściema...- mimo że w Krakowie było sucho (nie padało) ... to niektórzy - przekonali się o tym że koszulka może być wystarczająco szorstka by zrobić nam krzywdę

ten sam zawodnik na początku biegu:
Obrazek

i na końcu:
Obrazek[/img]

Acha ;-) do zaklejania służy "plaster papierowy" do dostania w każdej aptece... ;-) koszt około 1,50 pln.. a komfort ;-) bezcenny. (za całą resztę zapłacisz kartą ...)
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja dzisiaj zakończyłem biegowo kwiecień, wyszło 17 treningów, 235 km, od początku roku 67 treningów, 894 km.
dzisiaj było 10 km, owb1 w tym 4 przebiezki po 30 sekund. W sobote rozbieganie, jakieś 6 km, a potem niedziela, czyli 42,195 km:)
Co do zaklejania sutków to ja obowiązkowo zaklejam, jak nie zakleję na dłuższy dystans, typu półmaraton, to potem syczę pod prysznicem.
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co do balonów, to może każdy z debiutantów pobiegnie z jednym białym??? Będzie można nas rozpoznać.
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

bartess pisze:[ Elendil1985 trzymaj się chłopie. Jak nie możesz biegać to może chociaż rower? albo jakieś ćwiczenia se próbuj.
Będę się trzymał. Niestety mój rumak :bum: jest zepsuty i nie opłaca się go naprawiać, a na nowy nie mam kasy.
Od czasu do czasu idę sobie na siłkę powyciskać i pomahać hantlami, ale nie często, bo mi się nie chcę. Miałem robić brzuszki, ale nic z tego nie wyszło. Teraz długi weekend to pogram z chłopakami w siatę na plaży :)
[url=http://runmania.com/rlog/?u=elendil1985][img]http://runmania.com/f/a0c3688d1943badea960989bf40d702b.gif[/img][/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ