Zaczynam biegać
-
piano079
- Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
U mnie kolejny trening zaliczony. I całkiem nieświadomie okazało się że że zrobiłem dotychczas najlepszy czas na 1km który wynosi 5m 2s
A co się mam nie pochwalić 
-
Taki sobie
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 40:25
- Życiówka w maratonie: 3:37:05
Do wczoraj miałem podobny rekord na 1 km. Muszę Ci powiedzieć, że wcale nie będzie go łatwo poprawić. Teraz będzie walka o każdą sekundę, no chyba, że radykalnie zmienisz tempo. Albo możesz zwiększać je stopniowo, a wyniki przyjdą.
-
piano079
- Wyga

- Kontakt:
Też tak myślę że łatwo już nie będzie. Tym bardziej że jednak po dwóch seriach takich "szybkich" właśnie musiałem następne już zrobić spokojnie bo z oddechem nie wyrabiałem. A te pierwsze dwie tak jakoś pobiegłem z rozpędem no i tak to wyszło 
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach

Z tym bywa różnieTaki sobie pisze:Do wczoraj miałem podobny rekord na 1 km. Muszę Ci powiedzieć, że wcale nie będzie go łatwo poprawić.
-
Taki sobie
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 40:25
- Życiówka w maratonie: 3:37:05
Ja nie stosuję interwałów. Spróbuj sobie zaliczyć po prostu na spokojnie powiedzmy 4-5 km i samą końcówkę np. 200m przycisnąć. Jak to ostatnio stosuję i jest coraz lepiej.piano079 pisze:Też tak myślę że łatwo już nie będzie. Tym bardziej że jednak po dwóch seriach takich "szybkich" właśnie musiałem następne już zrobić spokojnie bo z oddechem nie wyrabiałem. A te pierwsze dwie tak jakoś pobiegłem z rozpędem no i tak to wyszło
-
piano079
- Wyga

- Kontakt:
To był taki niezamierzony interwał jeśli można to w ogóle nazwać interwałami. Puki co jestem jeszcze ciągle na etapie marszobiegów i nie chcę tego zmieniać przez najbliższe parę tygodni jako że już raz za szybko zacząłem za dużo i o ile kondycyjnie bez problemowo o tyle kolano się odezwało bardzo szybko. Teraz bardzo na spokojnie do tego podchodzę i dopiero później będę próbował różnych metod treningowych. Na początek to za tydzień dwa (raczej dwa) przejdę z 4b/1m na 5b/1m. Tylko jeszcze nie wiem czy zmniejszę liczbę serii wtedy o jedną czy nie. Teraz robię 6 jak w planie 6-cio tygodniowym...
Dzisiaj w gorącu całkiem przyzwoicie mi się biegło pomimo temperatury. Następny trening w środę.
Dzisiaj w gorącu całkiem przyzwoicie mi się biegło pomimo temperatury. Następny trening w środę.
-
Bakotoo
- Rozgrzewający Się

Witam serdecznie !
Od jakiegoś czasu planuje zacząć biegać. Póki co szukam odpowiedniego planu, ale nie mogę się zdecydować, bo jest ich zbyt dużo w internecie.
Mam nadzieję, że ktoś doświadczony ma jakieś propozycje i linki.
Od jakiegoś czasu planuje zacząć biegać. Póki co szukam odpowiedniego planu, ale nie mogę się zdecydować, bo jest ich zbyt dużo w internecie.
Mam nadzieję, że ktoś doświadczony ma jakieś propozycje i linki.
-
piano079
- Wyga

- Kontakt:
Ja to bym Ci zaproponował plan 6-cio tygodniowy z tego działu. Daleko szukać nie trzeba a plan bardzo fajny. Tylko zacznij od tego tygodnia któremu najlepiej podołasz i w drogę 
-
gienkos
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: 50:14
Witam serdecznie!
Zacząłem biegać 6 stycznia 2014 roku nie regularnie z powodów atmosferycznych
Od kwietnia staram się już to robić regularnie, a dziś postanowiłem założyć konto na forum biegowym
W sumie od kilku lat przymierzałem się do biegania, a teraz już powoli staję się to dla mnie nałogiem, nawet po ciężkiej imprezie, wstaję z rana, zakładam buty i w trasę 
Zachęcam do biegania wszystkich którzy jeszcze tego robią! nie ma się czego bać, początkowo sam się trochę wstydziłem biegać, ale nie ma czego
Zachęcam do biegania wszystkich którzy jeszcze tego robią! nie ma się czego bać, początkowo sam się trochę wstydziłem biegać, ale nie ma czego
-
piano079
- Wyga

- Kontakt:
Ale czego tu się wstydzić? Ja to raczej widzę jak ludzie patrzą z zazdrością na to jak by nie mogli sami po prostu zacząć biegać...
-
piano079
- Wyga

- Kontakt:
Każdy trening zaczynasz 10-cio minutowym szybkim energicznym marszem. Potem robisz swoje 6 serii, po czym na zakończenie znowu 10 min marszu takiego jak na początku. Rozciąganie po tym wszystkim wręcz wskazane a czy w domu czy nie to nie ma znaczenia.
-
piano079
- Wyga

- Kontakt:
Halo halo jak tam Panie i Panowie idzie bieganie? Ciepło jest, słoneczko świeci, trzeba korzystać
Moje ostatnie dwa treningi w gorącym słoneczku i było super 
-
Bakotoo
- Rozgrzewający Się

To ode mnie jeszcze jedno pytanie
Zastanawiam się na wzięciem udziału w 24. Biegu Powstania Warszawskiego na 5km ,który odbędzie się 26 lipca.
W tym tygodniu rozpoczęłam 6-tygodniowy plan. Według niego 22 lipca będę mogła biec 30 minut bez przerwy. Są 2 godziny na przebiegnięcie, więc na pewno zdążę :uuusmiech:
Tylko nie jestem pewna czy próbować czy nie
W styczniu 5,5 km na biegu WOŚP zrobiłam w około 50 minut na przemian biegnąc i idąc. Doradźcie mi czy próbować czy nie. W jakim czasie mogłabym dobiec na metę?
A i jeszcze jedno, czy ktoś brał udział w tym biegu ? Każdy biegnie na czas czy są też osoby ,które biegną spokojnie i pomału ?
Zastanawiam się na wzięciem udziału w 24. Biegu Powstania Warszawskiego na 5km ,który odbędzie się 26 lipca.
W tym tygodniu rozpoczęłam 6-tygodniowy plan. Według niego 22 lipca będę mogła biec 30 minut bez przerwy. Są 2 godziny na przebiegnięcie, więc na pewno zdążę :uuusmiech:
Tylko nie jestem pewna czy próbować czy nie
A i jeszcze jedno, czy ktoś brał udział w tym biegu ? Każdy biegnie na czas czy są też osoby ,które biegną spokojnie i pomału ?