Zielona Gora

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
sasobnik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Od biegania w kółko może się zakręcić w głowie, :hahaha: :hahaha: .
Polecam aktualnie teren spalonego lasu, - świeże powietrze, w koło las , spokój - fakt kostka brukowa, ale po zmroku ciężko o lepsze miejsce.

Do zobaczenia na trasie. :taktak: :taktak:
PKO
WaldiZG
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Póki co, stadion musi wystarczyć...z wolnym czasem coraz trudniej u mnie, no i pogódka ma się zmieniać na zimową :smutek:
Poranne biegi musiałem przestawić na późne popołudnie i chyba daje rade :hej:

Pozdrawiam :)
Waldik
Obrazek
Awatar użytkownika
zibzoz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 4:32:37

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie.
Ja natomiast biegam (co prawda nie regularnie - ale staram się) wzdłuż Szosy Kisielińskiej. Tak od "lotnika" do Kisielina i z powrotem. To jest ok 5,5 km. Jak mam natchnienie to x2 i wtedy jest coś ok 11 km. Spotykam czasami kogoś na trasie. To ktoś z was?
A teraz jak jest tyle śniegu to też biegacie? Bo ja czasami wskakuję na rowerek stacjonarny i kręcę kilometry w domu.
Ale to nie to samo co bieganie.
Awatar użytkownika
sasobnik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich w Nowym Roku 2011.

Biegam w kierunku spalonego lasu, ostatni raz jak tam byłem to wczoraj, nikogo biegnącego nie spotkałem a biegło się całkiem dobrze - część chodnikami a im głębiej w strefę spalonego lasu - ulicami.
Ostatni miesiąc spędziłem na Korsyce, gdzie i tam sobie pobiegałem, cudowne warunki do biegania.

Pozdrawiam w nowym i życzę zdrowia oraz realizacji swoich założonych planów i marzeń.
front247
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja biegam w parku tysiąclecia(kółeczka:),3-4 razy w tyg. tylko ze ja robie plan 10 tygodniowy...czyli bieg z przerwami,aha i najczesciej biegam około 5-6 rano ...taki masochizm :spoczko:
kobieta to jedyny gatunek ,który poluje na swojego żywiciela
drwaski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zibzoz to moje rejony ale to nie mnie mijałeś bo zmieniłem trasę na las. Jakiś czas temu na śnieg się wypuściłem ale później gdy zrobiło się lodowisko to sobie odpuściłem.
groh
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja w zeszłym roku sporo kilometrów nabiłem w Parku Tysiąclecia, niestety nie widziałem wielu biegaczy :< to smutne bo warunki są tu przednie :> Oprócz jednego kolesia, w kompletnym dresie i włosami zaczesanymi do tyłu :> to wszystko co mogę o nim napisać :> no i oprócz tego widuję go czasami z Żoną i córką to jeszcze dzisiaj widziałem kolesia co pociągnął z 9 okrążeń, twardziel rzekłbym :> . Nawiasem mówiąc jak zdrowie pozwoli to wracam na szlak, :> Powiem zainteresowanym, że pełne okrążenie z tym małym parkiem gdzie jest kamień-obelisk to 1485m, wg google earth , pozdrawiam :>
kosa
Awatar użytkownika
darek12
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:20
Życiówka w maratonie: 03:46:20
Kontakt:

Nieprzeczytany post

od początku roku działalność rozpoczął klub BRACTWO BIEGACZY.
co niedzielę o 10 spotkanie pod amfiteatrem.
biegają zawodowcy i amatorzy
MarcinZG
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja po jesiennej kontuzji pleców (spowodowanej innym sportem) jakiś czas temu wróciłem do biegania. Śnieg i mróz nie odstraszały mnie (pewnego razu było -10 i miejscami śniegu po kolana), a co mnie bardzo zdziwiło i przy tym ucieszyło to na moich leśnych szlakach pięknie ugniecione koleinki :) biegało mi się w takich warunkach wyśmienicie. Ale od paru dni mamy ocieplenie i jest dramat. Jak nie błoto po kolana, to woda a pod wodą lód, miejscami breja przypominająca resztki śniegu. Dziś się wybieram zobaczyć jaka sytuacja na stadionie przy sulechowskiej, może uda się parę kółek przebiec.

Edit: Na sulechowskiej jest całkiem ok. Jest trochę śniegu, ale tylko przy "krawężniku po wewnętrznej" im dalej na zewnątrz tym lepiej.
Obrazek
kris-desperado
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich, jestem nowy na tym forum , tez czasami biegam w okolicach parku i trasą wyszyńskiego w kierunku lidla i dalej runda kolo stadliny koni i w stronę jeziorka na Wilkanowie, są tu osoby ktore też lubia nocne treningi? bez wzgledu na warunki pogodowe?
dodam, że częściej niż bieganiem zajmuję się treningami kolarstwa
ale chetni do treningu w grupie pisać
:trup:
nowy435
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

WaldiZG pisze:Póki co, stadion musi wystarczyć...z wolnym czasem coraz trudniej u mnie, no i pogódka ma się zmieniać na zimową :smutek:
Poranne biegi musiałem przestawić na późne popołudnie i chyba daje rade :hej:

Pozdrawiam :)
Waldik
O jakim Stadione mówisz? (ten gdzieś koło wrocławskiej)
da radę tam tak normalnie wleść?
Teraz chodzi mi o jakąś delikatną trasę (ponieważ mam zapalenie okostnej ale idzie biegać) w nocy (godz. 18-19 ), najlepiej by było właśnie taki stadion

kris-desperado pisze:Witam wszystkich, jestem nowy na tym forum , tez czasami biegam w okolicach parku i trasą wyszyńskiego w kierunku lidla i dalej runda kolo stadliny koni i w stronę jeziorka na Wilkanowie, są tu osoby ktore też lubia nocne treningi? bez wzgledu na warunki pogodowe?
dodam, że częściej niż bieganiem zajmuję się treningami kolarstwa
ale chetni do treningu w grupie pisać
:trup:
ja mam podobną trasę a dokładnie: od biedronki przy parku w dół do małego tesco, dalej w dół przez kościół do lidla dalej przez nbp do mcdonald i do góry przez carrefour do więzienia i w prawo po prostej do kościoła
maratonner
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ODŚWIEŻAM. KTOŚ CHĘTNY NA BIEGANIE Z OKOLIC PIASTOWSKIEGO:)?
WaldiZG
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

O jakim Stadione mówisz? (ten gdzieś koło wrocławskiej)
da radę tam tak normalnie wleść?
Teraz chodzi mi o jakąś delikatną trasę (ponieważ mam zapalenie okostnej ale idzie biegać) w nocy (godz. 18-19 ), najlepiej by było właśnie taki stadion

Mam na myśli stadion przy ul. Sulechowskiej.
Ten na Wrocławskiej do biegania raczej nie nadaje się :)
Obrazek
meHau
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Helou. Sloneczko coraz mocniej rozgrzewa ZG :spoko: takze sympatyczniej sie lata po lesie przy Pomorskim-Slaskim-Kisielinie.
Ktos gustuje w tych okolicach? Fajne tereny... mozna pobiegac po obu stronach Szosy Kisielinskiej.
Ja generalnie ruszam sie z domu co drugi dzien popoludniami, teraz 17-18, jak sie jasniej zrobi, to po lesie mozna dluzej polatac :)
Zapraszam na fajne trasy!
Obrazek
WaldiZG
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Praga zdobyta!!! :hej:
02.04.2011 > Prague Half Marathon
Obrazek
Może ktoś z Was tam biegł?