Twoj czas na 10 km:)
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Muszę opisać swoje wrażenia... dzisiaj pierwszy raz robiłem dobre wybieganie (3 trening czysto biegowy) i na odcinku 10 km miałem czas 50:24 co jest dla mnie mega pozytywnym bodźcem do dalszych treningów. Myślę, że czas byłby lepszy gdyby trasa byłaby płaska, a tak to na pętli 5 km - jakieś 1,2 km jest z dość sporym nachyleniem.
... i tu moje zapytanie, czy po przebiegnięciu 2,5 km zatrzymanie się i zrobienie kilku skłonów na rozluźnienie mięśni pozytywnie, czy negatywnie wpływa na wytrzymałość biegową?
... i tu moje zapytanie, czy po przebiegnięciu 2,5 km zatrzymanie się i zrobienie kilku skłonów na rozluźnienie mięśni pozytywnie, czy negatywnie wpływa na wytrzymałość biegową?
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
Negatywnie. Bieg to bieg, wtrącanie w jego trakcie przerw na rozciąganie nie ma sensu.
Twój czas sugeruje, że na treningach biegasz na maxa. 5 min/km przez 50 minut to NA PEWNO nie jest luźne tempo dla amatora, który dopiero zaczyna biegać. Treningów nie biega się na maxa, treningi biega się luźno. Weź to pod uwagę.
Twój czas sugeruje, że na treningach biegasz na maxa. 5 min/km przez 50 minut to NA PEWNO nie jest luźne tempo dla amatora, który dopiero zaczyna biegać. Treningów nie biega się na maxa, treningi biega się luźno. Weź to pod uwagę.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 51:52
- Kontakt:
u mnie coraz krócej, w przyszłym roku będzie czwórka z przodu!:)
51:55 w Biegu Niepodległości. O i już:)
zapraszam na bloga (zwykłego): www.szuranie.pl
BLOG na forum bieganie.pl:: TUTAJ
zapraszam do komentowania: TUTAJ
szuranie.pl na Facebooku: TUTAJ
![Obrazek](http://run-log.com/site_media/media/footer/joniu.png)
BLOG na forum bieganie.pl:: TUTAJ
zapraszam do komentowania: TUTAJ
szuranie.pl na Facebooku: TUTAJ
![Obrazek](http://run-log.com/site_media/media/footer/joniu.png)
- stf
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46:30
Czy mógłbyś proszę rozwinąć ten wątek? Jest przecież powiedzenie: "Płacz na treningu, śmiej się po wygranej walce."Bylon pisze:Treningów nie biega się na maxa, treningi biega się luźno. Weź to pod uwagę.
Mężczyzna, ur. 1980, wzrost 185 cm
* 10 km: 0h:46m:30s
* Półmaraton: 1h:50m
* 10 km: 0h:46m:30s
* Półmaraton: 1h:50m
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Jedyne treningi jakie mnie naprawdę męczą to interwały. Łącznie jest to jakieś 60-80 mocnych kilometrów przy prawie 2 tysiącach, jakie pokonuję podczas przygotowań. Gdzieś na blogu pisałem jak dokładnie wyglądały przygotowania pod maraton kwietniowy w Krakowie w 2013 roku. Jakieś 80-90% jeśli się nie mylę to były biegi spokojne, które za cholerę nie były męczące. Wypruwam się na zawodach, na treningach chyba nigdy nie daję z siebie maxa, nie ścigam się, nie biję życiówek. Na to wszystko jest czas podczas wyścigu.stf pisze:Czy mógłbyś proszę rozwinąć ten wątek? Jest przecież powiedzenie: "Płacz na treningu, śmiej się po wygranej walce."
PS: Ostatnio próbując właśnie trenować w myśl tego co napisałeś - "płakałem" i na treningach i na zawodach. Bo niestety mocy już nie starczyło, aby dobrze pobiec w zawodach. I kilka miesięcy przygotowań psu w budę. No ale człowiek uczy się na błędach
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 52.17
- Życiówka w maratonie: marzenie na 2015
Deptałem Ci po pietach dobiegając tam 52.17 :Dprzyszły maratończyk pisze:u mnie coraz krócej, w przyszłym roku będzie czwórka z przodu!:)
Narazie jedyny start na 10km więc i życiówka jak by nie patrzeć. I ja na tą 4 z przodu czekam
Niedawno zacząłem ale jeszcze kogoś gdzieś dogonię :D
- Pocket Rocket
- Wyga
Kamyk Drużyna Mistrzów pisze:41:31 na trasie z malymi podbiegami na Kępie Potockiej w Warszawie, gdzie nawet i czołowka traciła do swych normalnych czasów ok 30-40 sekund, ale to bylo równe 2 lata temu, kiedy to mocno trenowałem, ale paliłem, a później były prace na zlecenia jedno po drugim, mocna depresja, spore palenie, regularne doby na nogach. Jutro rzucam juz na dobre, znow mocno trenuje 6x tydz, do tego każdego dnia brzuchy, 6x hantle, dokładam po weekendzie 4x rower domowy po 50 km, i jeszcze zimą chcę łamać 40 min. Może się uda. Jeśli nie, to z pewnością wczesną wiosną.
Niezły koncert życzeń... aby Cię trochę zmotywować czekamy na wyniki tej cieżkiej pracy
![:spoczko:](./images/smilies/spoczko.gif)
"Stay mentally young"
15.06.13 - Początek przygody z bieganiem i pierwszy bieg uliczny na 10km - 44:24
19.10.13 - 39:28
15.06.13 - Początek przygody z bieganiem i pierwszy bieg uliczny na 10km - 44:24
19.10.13 - 39:28
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 54,53
Biegam od 16-go lipca.
Po paru próbach mój czas to 54m:53s.
Po paru próbach mój czas to 54m:53s.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:06
- MarcusPower
- Zaprawiony W Bojach
- wiktor ia
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 1:01:21
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
31lat 87kg wagi wzrost jedynie 178 trasa dupiata - osiedle potem pod górkę i tylko 54min celuje w 49,99 na stadionie !!!
.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 51:14
Witam, jestem tu nowy. Właśnie dziś zrobilem swoje pierwsze 10 km. Trenuję od połowy kwietnia ( tak jakoś chcialem uczcić swój rok bez papierosa). Na początku było bardzo słabo. Bieganiem się meczylem po 2km... i już miałem skasować to cale endomondo z telefonu, gdy szwagier powiedzial mi, bym po prostu zmienil tempo biegania
do tej pory biegalem po 5 km i meczylem sie testem coopera. Dzis zaś postanowiłem pobiec 10 km. Udalo sie. Czas rzeczywisty byl lepszy, bo nie mogłem wyłączyć aplikacji w smartfonie przy padającym deszczu :
będę próbował poprawic wynik. Wg mnie realnie kogę zejść do 45 minut, jak Bóg pozwoli
czyli póki co - 51:14 ![uśmiech :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
![uśmiech :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
![smutek :smutek:](./images/smilies/icon_e_sad.gif)
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
Jeżeli po miesiącu treningów masz 51:14, to realnie możesz spokojnie zejść do 38/10, tak, takPexeso pisze:Wg mnie realnie kogę zejść do 45 minut, jak Bóg pozwoli
![hahaha :hahaha:](./images/smilies/icon_lol.gif)
45/10 to będziesz miał za dwa lata biegając lekko, bez żadnej spinki - 3-4 razy w tygodniu.
powodzenia!
- mungo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 3:23:50
- Kontakt:
Ja ponad miesiąc temu rzuciłem w końcu palenie i od tego czasu biłem życiówkę na 10 km dwa razy. Zszedłem przez ten czas o prawie 4 minuty notując ostatnio 37m:44s. Wiem że brak papierosów to za mało na taką poprawę, ale podświadomość jest potęgą ![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)