18 latka chce zacząć biegać :)

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Bug Master
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Sammi pisze:Bug Master, jak podbiegi ? Udało się ? Jakiej długości mierzą te podbiegi ? I najważniejsze, jak biodro ? Boli ? ;)
Podbiegi przerzuciłem na następny tydzień. Docelowe wzgórze liczy sobie 90m, a ostateczny test zrobię w poniedziałek. Biodro daje radę, już mniej boli.
Planuję jutro pójść na tyle, ile organizm pozwoli :)

Już jestem po Bierzmowaniu! Spoko było, chociaż chciałem powiedzieć więcej do Proboszcza (akurat dziękowałem), ale tak jakoś nagle wyszło i mnie lekko zamurowało i skończyło się na nieskładnym "dziękuję" :lalala:

A jak idą przygotowania do matur? Zdenerwowana? :hej:
Obrazek

Życiówki:
5,1km - 22:56 - 17.05.2014
PKO
Awatar użytkownika
Sammi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bug Master pisze:
Sammi pisze:
A jak idą przygotowania do matur? Zdenerwowana? :hej:
I to jeszcze jak :oczko: Zauważyłam, że jak pomyślę o maturach to serce zaczyna mocniej bić. :hej: Dobrze, że to tylko 5 dni

A jutro przed południem bieganko, achh... :usmiech: (hm.. na Opolu mówią jutro bez deszczu, na Wrocławiu deszcz - a co jeśli ktoś mieszka pomiędzy ? nie wiem komu mam wierzyć :hahaha: )
Bug Master
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzisiejsze bieganie przerzuciłem na jutro ;) Niby ma być 7 st. i lekki deszcz, ale postanowiłem, że nic mnie nie zatrzyma :hahaha: Biorę psiaka ze sobą i lecimy.

Myślę, że nie będzie padać i patrz na Opole ^^

Można wiedzieć, jakie przedmioty zdajesz? :uuusmiech: Ciekawi mnie to bardzo :jatylko:
Obrazek

Życiówki:
Awatar użytkownika
Sammi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tradycyjnie, polski, matma i angielski. Wszystko na podstawie :hej: Zastanawiałam się nad biologią ale miałam taką nauczycielkę z biologii, że szkoda gadać... :wrrwrr:

Ale Ty masz jeszcze 3 lata, jeśli jesteś ambitny (a zapewne jesteś) to wybierz przedmioty które sprawiają Ci przyjemność i z których nauka to nie męka :) znam osoby które wybrały przedmioty ot tak, byle tylko mieć jakiś dodatkowy. To nie jest dobre rozwiązanie. Póki co zazdroszczę Ci bardzo tego, że idziesz do szkoły średniej, chętnie powtórzyłabym chociaż 2 lata, bo dla mnie to za wcześnie kończyć w tym roku LO.
DawidK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sammi to po co się uczyłaś jak tak ci dobrze. Wystarczyło nie zdać to przynajmniej jeszcze rok byś chodziła hehe :usmiech:
Bug Master
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzisiaj lekkie 6,6km, ale z psem tym razem i fajnie było. Trochę stęskniony był, no tak, on miał dłuższą przerwę niż ja. Dosyć zimno było dzisiaj, jutro też ma być. Przynajmniej nie będzie przeciwwskazań by wziąć psa :hej:

A jak u ciebie, Sammi? Padało ? :usmiech:
Obrazek

Życiówki:
Awatar użytkownika
Sammi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bug Master - nie padało, ale zimno straszne jest :zero: i zero słońca, jutro ponoć troszkę lepiej ;)

Za to ze mną nie najlepiej, od rana jest mi zimno, boli mnie głowa i gardło ;/ wypiłam już chyba 3 herbatę z miodem i z gardłem troche lepiej. Wolałam odpuścić dzisiejsze bieganie choć bardzo chciałam. Oby jutro było lepiej, bo chciałabym iść w końcu (chociaż raz) na poranny bieg. Może się uda ;)

Fajnie, że masz z kim biegać, bo mój 3 miesięczny szczeniak to nawet na spacery jeszcze gotowy nie jest ;) Ale nie będe go w przyszłości męczyć bieganiem, spacery mu wystarczą.
Bug Master
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jak zdrówko dzisiaj? Obyś szybko wyzdrowiała, choroba to niezbyt przyjemna rzecz :ojoj:

Dzisiaj 8,5km w tempie ślimaka ^^ 6:25
Chyba przerzucę 2 treningi na kostkę brukową, bo boję się trochę tych kleszczy, które zaczynają polować na nieszczęśników :trup:
Przynajmniej wytestuję Pumy, bo prawie w ogóle ich nie używałem przez te 3 miesiące, od kiedy je mam.
Obrazek

Życiówki:
DawidK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak się cieszę, że wy takie kilometry robicie ja dopiero 3 km biegać zacząłem. Wiec do was to skromniutko, ale wierzę, że też tyle biegał będę :usmiech:
Awatar użytkownika
Sammi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bug Master - o wiele lepiej, dziękuje, że pytasz :-) tylko jeszcze gardło piecze, ale powolutku przechodzi. Wiesz co, to ja jestem ślimakiem :hej: pewnie gdybym Cię gdzieś widziała to byś tylko śmignął mi przed oczami z predkością wiatru :-) ja zaraz wychodze biegać, bo taka ładna pogoda, że żal siedzieć w domu. A jak w szkole ? Dużo nauki czy już macie luz ? :-)

Dawid - nawet się tym nie przejmuj. I tak jesteś lepszy od tych, którzy nie biegają a chcieliby :-) a pamiętasz jak pisałeś że ledwo kilkaset metrów przetruchtałeś ? A teraz to są już 3 km. Z czasem te 3k to będzie Ci mało i będziesz chciał więcej :-)
Bug Master
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wiesz, teraz nadchodzi gorący okres w szkole :smutek: Sprawdzian za sprawdzianem, kartkówka za kartkówką, byleby jakieś oceny jeszcze wpadły do dziennika. Do 9. maja wystawiaja proponowane, więc jest o co walczyć ^^ :hahaha: Może z polaka uda się szóstkę wymęczyć, żeby fajne świadectwo na koniec gimnazjum było :hejhej:

@DawidK

Spkojnie, bez parcia, w końcu uda Ci się osiągnąć swój cel, tylko cierpliwości :taktak:
Obrazek

Życiówki:
DawidK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sammi, Bug Master macie racje wiem, żeby się nie przejmować i spokojnie biegać i będzie lepiej :usmiech:
Awatar użytkownika
Sammi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bug Master o jej, szóstka z polskiego ? no nieźle, nieźle :oczko: moja najwyższa to czwórka ? A będzie pasek ?

Ja godzinę temu wróciłam, dzisiaj tylko pół godziny, bo coś z łydkami jest nie tak :ojnie: po 10 min. są jakieś spięte, sztywne i bolą. No nie wiem :lalala: także teraz 60 min. biegu jest hm.. nieosiągalne. Żyję nadzieją że to przejdzie :tonieja:
Bug Master
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Szóstka z polskiego to jedynie przypuszczenie :hej: Ale piątką nie pogardzę :jatylko:
Pasek na świadectwie, począwszy od 4 klasy podst. , zawsze znajduje się na moim świstku. Tym razem nie będzie inaczej, średnia w okolicach 5,1-5,2, zależy ile czwórek dostanę ^^.

Dzisiaj w planie miałem podbiegi. Chłodno było, więc wziąłem psa, ale żadnej wody nie brałem :smutek: Więc musiałem nadprogramową drogę obrać i dojść do tego oczka wodnego. Dobra, po 4km rozgrzewki, robimy podbiegi. Pies niezbyt był ogarnięty i przyznaję, to był błąd brac go na specjalne jednostki treningowe. Zbiegi leciał jak szalony, a na podbiegach wiercił się z lewej na prawą, to z prawej na lewą stronę, ehh Niełatwo było, ale kto mówił, że będzie łatwo? No właśnie, nikt.
I tym sposobem zrobiłem 5 podbiegów 90m z 6 założonych :P Potem 1,4km do domku i jakoś to zrobiłem :hahaha:
Następnym razem bez psa, chyba że ochłodzenie przyjdzie ^^ :usmiech:

Jak tam matura z polskiego? Łatwa, trudna?
Obrazek

Życiówki:
Awatar użytkownika
guerlainn
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A jakie mieliście tematy? Bo jak czytam czasami tematy to myślę sobie, że pomimo tego że maturę pisałem 23 lata temu, to chyba mógłbym z drogi wejść do szkoły i napisać maturę z polskiego :) Nie chcę przez to powiedzieć że kiedyś było trudno a dziś jest łatwo, tylko że zawsze lubiłem polski :) "Człowiek w nieszczęściu okazuje swą siłę. Uzasadnij słowa Jana Pawła Woronicza na podstawie poznanych utworów literatury wojennej i powojennej". Do dziś pamiętam ten temat ;)
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ