Za pozna pora na bieganie?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
zocha
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Z kolei ja biegałam rano jak zaczynałam moją przygode z bieganiem potem jakiś czas wieczorem a teraz ok 19 lub 20 godziny no i jest juz ciemno o tej porze.Ale sie przyzwyczaiłam.Wczoraj kurcze tak wiało i padało nikogo na dworze nie ma a ja poszłam na godzinny trening. Bylam z siebie zadowolona.To było coś. A po jutrze zamierzam isć po południu .
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Stoyan
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Fajnie jest wstać wcześnie rano i pobiegać - po przebienięciu paru kilometrów nabieram sił i ochoty do pracy na cały dzień - czuję się o niebo lepiej niż gdybym dłuugo wylegiwał się w łóżku. Dlatego bywało że biegałem rano.

Fajnie jest przed kolacją koło 21ej przebiec się parę kilometrów - relaksuję się po całym dniu, odrywam się od wszystkich spraw - potem tylko prysznic, kolacja (przeglądanie forum ;)) i śpię jak zabity. Dlatego bywało że biegałem wieczorami.

Ale obie możliwości mają tyle zalet - że wybierając tylko jedną sporo się traci. Dlatego teraz biegam i rano i wieczorem. I czuję się z tym bardzo dobrze - polecam wszystkim!
"Proste plecy - prosty umysł" M. Ueshiba
Awatar użytkownika
gregoz68
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mogę się tylko podpisać pod ostatnią wypowiedzią. Też staram się biegać rano i wieczorem (bądź późnym popołudniem). Niemniej poranek to w moim przypadku tylko przygrywka. Najlepiej mi to wychodzi wieczorem i to w sytuacji gdy nie mam już niczego innego poważnego na głowie w tym dniu. Później czeka mnie nagroda :usmiech: czyli premium!
gregoz
Awatar użytkownika
zocha
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Podziwiam tych co biegają dwa razy dziennie, dla mnie niestety to jest niemożliwe bo jakos ostatnio mnie kolanko boli albo noga od kolana w dół . musze miec przerwe co najmniej jeden dzien.Pozdrawiam.
Arturo 51
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Spojrzalem do książki J. Skarżyńskiego, cytuję "biegaj najlepiej pomiędzy godziną 16 a 19"
Sądząc jednak po dużych rozbieżnościach wypowiedzi prawdopodobnie jest to bardzo indywidualna sprawa i to chyba bardzo trudna do wyjaśnienia dlaczego jeden woli rano a drugi po poludniu a trzeci nocą /caly czas mowa o bieganiu/ ;)
Pozdr. Artur
ilonq
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a ja kiedy skonczylam studia a pracy znalezc nie moglam to biegalam rano (to bylo zimą) i bylo cudownie, mróz i oslepiajace slonce dawalo mi kopa energetycznego na caly dzien i w dodatku pozwalalo mi zapomniec o przytlaczajacym bezrobociu. Potem przyszla wiosna i rowniez wolalam rano, ze wzgledu na bardziej orzeźwiajace warunki...a potem przyszlo lato, upaly i praca wiec przestawilam sie na wieczory co rowniez ma swoje wielkie zalety!(Chlodek) Teraz wieczorami biegam tylko jak mam towarzystwo bo sama troche sie boje ale z radoscia obserwuje jak dzien sie wydluza i moze juz dzis po pracy uda mi sie zalapac na kawalek jasnosci i zaliczyc jakis teren nad rzeka:)
pozdrawiam i milego weekendu zycze!
ODPOWIEDZ