Dieta IF a bieganie

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

kojot19922 pisze:
Anioł pisze:Pytam ogolnie bo ja np b lubie kefiry itp pijam po 2-3l dziennie i gdzies ktos cos ze to niezdrowe na kolana zw łatwiej o kontuzję czy to bzdura czy ma jakies ziarno prawdy?
Nabiał ma ujemne strony, ale na pewno nie wpływa źle na kolana, wręcz przeciwnie nabiał jest potrzebny kościom.
Jakie ujemne strony ma nabial?
New Balance but biegowy
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeszcze jedno:
podobna dietę stosuje już od ponad 10 lat i wszystko jest w porządku. Ale schudnąć tez sie nie da. Ja więcej walczę z tym żeby nie przytyć.
Ostatnie to zastało znowu odkryte i jako nowość sprzedawane pod nazwa:
intermittierendes fasten 16/8 albo własnie 5/2.
kojot19922
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:15
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
kojot19922 pisze:
Anioł pisze:Pytam ogolnie bo ja np b lubie kefiry itp pijam po 2-3l dziennie i gdzies ktos cos ze to niezdrowe na kolana zw łatwiej o kontuzję czy to bzdura czy ma jakies ziarno prawdy?
Nabiał ma ujemne strony, ale na pewno nie wpływa źle na kolana, wręcz przeciwnie nabiał jest potrzebny kościom.
Jakie ujemne strony ma nabial?
Jest milion teorii spiskowych na temat nabiału(większości nie popieram i kompletnie w nie nie wierze), nie chce mi się szukać teraz jakiś wyszukanych wad nabiału, ale na pewno z takich popularnych i które sam na sobie odczułem to poruszenie żołądka, więc nie polecam np. w dniu zawodów na spożywanie przed nabiału.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kojot19922 pisze: Jest milion teorii spiskowych na temat nabiału(większości nie popieram i kompletnie w nie nie wierze), nie chce mi się szukać teraz jakiś wyszukanych wad nabiału, ale na pewno z takich popularnych i które sam na sobie odczułem to poruszenie żołądka, więc nie polecam np. w dniu zawodów na spożywanie przed nabiału.
Acha... dobrze zrozumialem? Tobie sie w żołądku kreci, to znaczy nikt nie powinien jeść nabiałów?
kojot19922
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
kojot19922 pisze: Jest milion teorii spiskowych na temat nabiału(większości nie popieram i kompletnie w nie nie wierze), nie chce mi się szukać teraz jakiś wyszukanych wad nabiału, ale na pewno z takich popularnych i które sam na sobie odczułem to poruszenie żołądka, więc nie polecam np. w dniu zawodów na spożywanie przed nabiału.
Acha... dobrze zrozumialem? Tobie sie w żołądku kreci, to znaczy nikt nie powinien jeść nabiałów?
No o treningu to troche masz pojęcia, ale czytanie ze zrozumieniem leży :) Mówie tylko, że wiele osób jest przeciwnych jedzeniu nabiału, a ja jak najbardziej jestem za jedzeniem, sam jem dużo nabiału, uważam go za bardzo ważny składnik diety podobnie jak i mięso i nie dam sobie przetłumaczyc ze jest inaczej! :)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kojot19922 pisze: ale czytanie ze zrozumieniem leży :)
Tak rozumie, jak tłumaczysz. Zle tłumaczysz, źle rozumie.

Ze nabiał jest generalnie szkodliwy jest po prostu kolejnym mitem.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

charm pisze:Teorie są różne, więc obawiam się, że nie dostaniesz jednoznacznej odpowiedzi...

Np. wg prof. T. Colina Campbella białko zwierzęce ogólnie rzecz biorąc w dużym skrócie jest niezdrowe...
Wielu biegaczy, którzy "przeszli" na weganizm dużo lepiej się czuje, szybciej się regeneruje, nie pojawiają się stany zapalne, itd. (np. Scott Jurek, Rich Roll, ale w moim bliskim otoczeniu też mam kilku, w tym jeden biegający ultra)

A niektórzy np. jogurt kefir itd. uważają za najzdrowsze substancje pod słońcem
Campbell to oszust, to co on pisze nijak ma sie do rzeczywistosci.

Wysłane z mojego SM-G360F .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:Campbell to oszust, to co on pisze nijak ma sie do rzeczywistosci.

na jakiej podstawie to piszesz?
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

charm pisze:

Cambpell sfalszowal wszystkie wyniki badan aby dopasowac to do swoich teorii, ktore zreszta stoja w jawnej sprzecznosci z biochemia.
Srodowisko i spolecznosc ocenily jego ksiazke, to stek bzdur i dezinformacji, pozatajal wiele informacji aby ukryc wiele faktow.

Mozna poszukac o tym informacji w googlach.

"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
kojot19922
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

charm pisze:

Nie szukaj tu podstawy tylko trochę logicznego myślenia, a przytaczanie przykładów teściowa piła mleko i miała złamania, a mama nie piła i nie miała to bezsens, ten się nie łamię kto nic nie robi.
ODPOWIEDZ