Mam pytanie co do nabiału (mleko, kefir) tak czy nie? Ogólnie w tym miejscu łatwiej o mleko niż o wodę a różne słyszałem opinie na temat nabiału przy zrzucaniu wagi, w większości negatywne.
Pozdro
Nabiał najlepiej sfermentowany (jogurty/kwaśne mleko) - i zdrowiej i mniej laktozyTPKZ pisze:Przez spotkanie służbowe mam na myśli spotkania dotyczące mojej pracy a nie spotkania towarzyskieNie chce tutaj się tłumaczyć ... wiem, że zrobiłem źle i odczułem skutki takiego zachowania.
Mam pytanie co do nabiału (mleko, kefir) tak czy nie? Ogólnie w tym miejscu łatwiej o mleko niż o wodę a różne słyszałem opinie na temat nabiału przy zrzucaniu wagi, w większości negatywne.
Pozdro
Surowe marchewki, korzenie selera, nacie - świetnie zapychają na imprezie i nie podskoczy insulina, przy owocach można wejść w "ciąg"MEL. pisze:Jeśli mogę, to podpowiem jak się ograniczać przy takich okazjach, jak firmowe spotkania z chipsami, paluszkami, orzeszkami... itp.
Przede wszystkim nie możesz zacząć. Jak już po coś sięgniesz, to przechlapane, jeszcze gorzej się uwolnić. A zatem walcz, aby nie dać się skusić temu pierwszemu razowi. Pomyśl sobie, to to wszystko wokół to TRUCIZNA. Najlepiej "przykleić się" do czegoś, co wygląda na w miarę zdrowe i bezpieczne - może jakieś owoce? !
W większości przypadków zdanie "nie, dziękuje - jestem na diecie" od razu wywołuje reakcję typu "kto pierwszy go złamie"MEL. pisze:Możesz powiedzieć, że jesteś na diecie albo coś takiego, choć może będą jakieś docinki albo głupie komentarze, ale jak po jakimś czasie ludzie zauważą, że Twoja determinacja przynosi efekty, to tylko będą zazdrościć (choć może docinać będą nadal).
a wychodzenie bez wody może się skończyc tak jak na drugim zdjęciumaly89 pisze:Raczej marna szansa, że podczas długiego wybiegania trafimy na jakąś Biedronkę, gdzie będzie można kupić coś zimnego do picia
No to z 1 cytryny zrobisz 1,5 litrowy napój cytrynowy i wyjdzie cenowo to samo, a dla zdrowia lepiej.TPKZ pisze:Dziś udało mi się zakupić świeże cytryny. Koszt jednej cytryny to około 3 zł, dla porównania litr coli to poniżej 2 zł.