Atak na 10 km

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Taki sobie
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:25
Życiówka w maratonie: 3:37:05

Nieprzeczytany post

I super. Swoją drogą - fajna atmosfera co? Ja w okolicy mam bieg dopiero w październiku na 8 km, a już nie mogę się doczekać.
PKO
MoniQ
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dokładnie :) Atmosfera super, można to polubić :)
Emocje mnie mało nie zjadły, taka byłam przejęta :hej:

U mnie w okolicy nie będzie nic chyba aż do listopada, ale to na 15 km, więc nie wiem czy rozwinę się aż tak...
struspedziwiatr
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

MoniQ pisze:na spinningu jestem w stanie wypluwać płuca przez godzinę
Może dlatego, że wiesz, że to będzie trwało godzinę, a podczas biegu się niecierpliwisz i przyśpieszasz, żeby wyrobić kilometry?

Ja przed pierwszym 10k biegałem kilkanaście razy po 5km (+kilka długich spacerów+rower). Tamtego wiekopomnego dnia nie mówiłem sobie "muszę przebiec 10km". Mówiłem sobie "muszę biec przynajmniej 2x mój czas na 5km + ok. 10-15min" (!). Potem uświadomiłem sobie, "łoł, to muszę biec bardzo, bardzo wolno żeby wytrzymać". "Skoro ponad godzinę, to może już woda potrzebna?", "Może trzeba jakiegoś batonika zjeść" :)? W efekcie, wody nie brałem (był chłodny wieczór!) ale wziąłem batonik, który zjadłem w 40 minucie biegu :) Teraz zrobiło się ciepło więc woda byłaby wskazana. Nie myśl o dystansie, myśl o czasie. Podczas biegu jak mantra: "biegam wolno, bo mam biec 1:15:00". Jeśli obecna muzyka Cię przyśpiesza, to dobierz ją odpowiednio. Zrób sobie zestaw z wolnych kawałków (ja tak zrobiłem). To zdecydowanie może pomóc biec wolno.

Po zawodach odpoczynek. Słuchaj organizmu. Nie rób niczego na siłę. Powodzenia!
Awatar użytkownika
skyisthelimit
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43:50

Nieprzeczytany post

Gratulacje! :) Jak widać warto dążyć do celu i się nie poddawać. Musiał to być mega kopniak do dalszej pracy :D
5km - 21:37
10km- 43:50
15km- 1h:04min:22sec
Taki sobie
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:25
Życiówka w maratonie: 3:37:05

Nieprzeczytany post

MoniQ pisze:Dokładnie :) Atmosfera super, można to polubić :)
Jak wystartowałaś, to chyba już poleci. U mnie tak to się klaruje. Choć jak wspomniałem dopiero w październiku i na 8 km.
MoniQ pisze:Emocje mnie mało nie zjadły, taka byłam przejęta :hej:
Emocje są ok, ale postaraj się nad nimi zapanować. Ja po wejściu na salę organizatorów miałem myśli - co ja tu robię? Tylu tu wysportowanych i młodszych ode mnie. Przyszły zawody, a emocje same opadły. Po prostu biegłem. Mimo, że wydawało mi się lekko - to był najlepszy bieg w tamtym momencie. No, ale ja nie miałem upału.
DawidK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Super i gratulacje,ważne by dążyć do celu i się nie poddawać :usmiech:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ