Hej;) Amatorksa chrapka na maraton

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mwozniak00 pisze: Dlatego nienawidzę ludzi którzy mówią: Nie dasz rady. Tego nie da się zrobić...
Trzeba mówić: Dasz radę i to się da zrobić pod warunkiem że...

Tutaj nikt nie ma zamiaru nikogo dołować i mówić, że się nie da. Większość jest po prostu zdania - "wszystko w swoim czasie, spokojnie krok po kroku". Jak przykładowo ktoś chce jeździć na rowerze to nie pakuje się od razu na TdF co nie? :)
PKO
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja bym zaczął od poprawienia literówki w tytule postu ;) ;)
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Mastal
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

cava pisze: Nie lepiej zacząc regularnie biegać i przebiec ten maraton później, ale z sensem? A może było by Cię stać na pobiegnięcie go koło 3.30, albo jeszcze lepiej?

A tak, będziesz się kulał w ogonie, między starymi babami.

No każdy ma własne ambicje, jedni większe a inni właśnie takie- o, wezmę i sobie przebiegnę maraton bo własnie wymysliłem. Jestem młody, sprawny, ale po co się wysilać i solidnie popracować, przekulam się już za pół roku w 5 godzin z hakiem a potem będe świrowała pawiana jaki ze mnie macho-bozo, maraton przebiegłem. :/

Dieta na takie przebiegnięcie maratonu, to nie jest Ci potrzebna.
Myslalem, ze nie wyczyta nikt, ze ma to byc na odwal sie. Chce przebiec go w czasie okolo 3:40.
Przeczytalem wszystko - nie bee sie odnosil do negatywnych wypowiedzi. Chcialem spytac, czy to jest do zrobienia, i mowicie,ze jest. W takim razie bede sie przygotowywal.Druga sprawa, teraz truchtam, bo gdzies wyczytalem, ze powinno sie z poczatku przywyczaic organizm, wiec nie zabijam sie kilometrazem ani tempem.

To nie moda, kiedys beigalem, ale skrecilem kostke przez nieuwage. Dlatego przestalem.

Sosik, zerkne:)
Dziekuje za odpowiedzi.
Awatar użytkownika
rushatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:41
Życiówka w maratonie: 4:18

Nieprzeczytany post

to ja jeszcze z ciekawości zapytam co oznacza "kiedyś biegałem"?.. że co? v-ce mistrz makroregionu w biegach przełajaowych czy raczej 3 rundy w parku w trakcie pogaduch z koleżanką? ;)

@ cava - hehehe... stara baba za 2-3 lata??? noo weź mnie nie rozśmieszaj ;) jakoś nie widzę Cię w tej roli za 2-3 lata.. co do ogona maratonu to za mało się znamy ;)
Mastal
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biegalem tempem by moznabylo rozmawiac, okolo 30-40 minut co 2-4 dni przez 2 miesiace
mwozniak00
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:32

Nieprzeczytany post

Mastal pisze:Biegalem tempem by moznabylo rozmawiac, okolo 30-40 minut co 2-4 dni przez 2 miesiace
Jakieś dłuższe wybiegi ? typu >1h lub >15km ??
Mastal
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie, zadnych takowych nie bylo:) Znalazlem ciekawa strone do tworzenia sobie tras, niestety nie posiadam telefonu z GPS-em, dlatego z takich musze korzystac.

http://runnerroot.com - czy ktos korzystal z niej, i wie na ile jest dokladna?
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeżeli chodzi o strony gdzie można narysować trasę to polecam mapmyrun.comi run-log.com
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mastal
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przebiegłem wczoraj swoje 5 km:D Wolniejszym tempem.
Czytalem, ze lepiej biegac wolno i dlugo - czy ktos moze sie na ten temat wypowiedziec?
I drugie pytanie, chodzi o kwestie doswiadczenia. Staram sie biegac z wyprostowana postawa, wciagac powietrze nosem i wydychac ustami. Choc to trudne, jak p0owinienem oddychac? Przyznam, ze o wiele lepiej biega mi sie gdy oddycham tylko ustami.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mastal pisze:Przebiegłem wczoraj swoje 5 km:D Wolniejszym tempem.
Czytalem, ze lepiej biegac wolno i dlugo - czy ktos moze sie na ten temat wypowiedziec?
I drugie pytanie, chodzi o kwestie doswiadczenia. Staram sie biegac z wyprostowana postawa, wciagac powietrze nosem i wydychac ustami. Choc to trudne, jak p0owinienem oddychac? Przyznam, ze o wiele lepiej biega mi sie gdy oddycham tylko ustami.
Odnośnie tego bieganie wolno i długo pisałem tutaj - Bieganie, a odtłuszczanie. Jak masz ochotę to poczytaj.

A co do oddychania to ja oddycham wyłącznie ustami. A gdzie jest powiedziane, że prawidłowo jest wciągać powietrze nosem i wypuszczać ustami? Nosem nie dostarczy się odpowiedniej ilości powietrza, szczególnie podczas mocniejszych treningów. Moim zdaniem powinieneś oddychać tak jak Ci jest wygodnie i tyle :)
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak, jak pisze Mały, oddychaj, jak Ci wygodnie...Ja się uparłem zimą na nos i załatwilem sobie zatoki.. :(
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Mastal
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zacne grono, Chwalmy Pana za tą wspaniałą nowinę :D
A już myślałem, że będę musiał się męczyc nosem :) Mimo, że mam jak Gargamel, to wcale dużo tego powietrza nie nabieram:D
Zapisałem się, na jakiś bieg charytatywny. Tylko 4 km, ale chcę zobaczyc jak to wszystko wygląda:D
Awatar użytkownika
skuzniak
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 54:08
Życiówka w maratonie: 4:36:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mastal pisze:Zacne grono, Chwalmy Pana za tą wspaniałą nowinę :D
A już myślałem, że będę musiał się męczyc nosem :) Mimo, że mam jak Gargamel, to wcale dużo tego powietrza nie nabieram:D
Zapisałem się, na jakiś bieg charytatywny. Tylko 4 km, ale chcę zobaczyc jak to wszystko wygląda:D
A to pewnie też zależy od człowieka. Jak w tym roku biegałem zimą i przeczytałem gdzieś o oddychaniu przez usta i rzeczywiście zacząłem tak oddychać, to sobie gardło załatwiłem :D Ale teraz jak biegnę szybszym tempem, to inaczej niż przez usta się nie da po prostu.
Mój maraton - blog
---
42,195 km - 4:36:50
Mastal
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

co nie zmienia faktu, ze i tak jest latwiej ustami :)
Przebieglem przedwczoraj 5 m bez zatrzymania sie!!:)
Maly sukces, ale sukces:D Niestety, nie sprawdzilem jak dlugo bieglem:P
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ