Poczatki biegania (115kg)
- Antek Emigrant
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
115 kg to dużo, jeżeli nawet masz 2 metry wzrostu do dużo, nawet jeżeli są to same mięśnie to dla biegacza nie jest to mało. Tydzień, czy dwa biegania po asfalcie (powinno wystarczyć dopóki nieobeschną ścieżki) w butach z amortyzacją nie powinno stanowić problemu. Największym problemem dla Ciebie może być to że zaczniesz bieganie zbyt intensywnie. Pamiętaj, lepiej dużo zawolno niż odrobinę za szybkjo, lepiej dużo za rzadko niż odrobinę za często, lepiej dużo za krótko niż odrobinę za długo.
-
- Wyga
Dzięki za liczne odpowiedzi. Treningi biegowe jak już wcześniej wspomniałem będą tylko uzupełnieniem. Tak więc przypuszczam że maksymalny czas poświęcony bieganiu to będzie jakieś 3 razy w tygodniu po 20-30 minut a z czasem więcej. Chyba że mi się bieganie spodoba
(nigdy nie lubiałem biegać gdyż mam astmę i zazwyczaj na W-F puchnąłem szybko). Mam świadomość swojej wagi. Mimo wszystko trenując iaido dopiero obciążam stawy kolanowe, zdaję sobie sprawę z tego, oraz z ryzyka jakie podejmuję decydując się na iaido. Przypuszczam, że wielu z Was zgodzi się ze mną, że jak się kocha to co się robi to robi się to za wszelką cenę i mimo przeciwności. Wy macie tak z bieganiem ja mam tak ze sztukami walki.

-
- Rozgrzewający Się
Witam przepraszam ze nie pisalem.
Czego oczekuje od zegarka? Tego by mierzyl puls wyznaczal strefy treningowe i byl w miare ladny wizualnie chce go uzywac na codzien jako zegarek. zastanawiam sie nad zakupem beurera pm 80 albo pm 62. moge za 120zl kupic uzywanego beurera pm62 w idealnym stanie... co wy o tym sadzicie? czy lepiej sigme pc1209 tez ktos zaoferowal mi za cene 160zl. Pianke chcialem kupic do treningow na silowni by sie bardziej wypacac. pulsometr potrzebuje po to by pilnowac progow treningu by nie przekraczac pulsu by najefektywniej palic fat. Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. nie chce kupic pulsometr rodem z tasco za 30zl ktory sie rozleci po 2 dniach albo bedzie pokazywal glupoty. na pulsometr mam max 200zl.chwilowo od soboty nie biegam bo mam zapalenie zatok i problem z oddychaniem podczas biegu ale juz nie moge sie doczekac jak zaczne biegac
I jeszcze jedno czesto podczas biegu bola mnie stopy pod spodem. myslicie ze to wina zlych butow? kalenji ediken 50 tak sie chyba nazywaja. czy moze dokupic jakies wkladki do nich? nogi kolana nic mnie nie boli. dodam ze 10lat trenowalemw czesniej rugby i zapasy wiec nie jestem zalany fatem jak swiniak
i nogi zawsze mialem silne.
Czego oczekuje od zegarka? Tego by mierzyl puls wyznaczal strefy treningowe i byl w miare ladny wizualnie chce go uzywac na codzien jako zegarek. zastanawiam sie nad zakupem beurera pm 80 albo pm 62. moge za 120zl kupic uzywanego beurera pm62 w idealnym stanie... co wy o tym sadzicie? czy lepiej sigme pc1209 tez ktos zaoferowal mi za cene 160zl. Pianke chcialem kupic do treningow na silowni by sie bardziej wypacac. pulsometr potrzebuje po to by pilnowac progow treningu by nie przekraczac pulsu by najefektywniej palic fat. Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. nie chce kupic pulsometr rodem z tasco za 30zl ktory sie rozleci po 2 dniach albo bedzie pokazywal glupoty. na pulsometr mam max 200zl.chwilowo od soboty nie biegam bo mam zapalenie zatok i problem z oddychaniem podczas biegu ale juz nie moge sie doczekac jak zaczne biegac

- jakub738
- Zaprawiony W Bojach
Nawet nie posiadając pulsometru można trenować tak żeby jak to nazwałeś "palić fat" wystarczy biegać wolno w tempie umożliwiającym rozmowę i tyle a zamiast pulsometra kup sobie dobre buty przeznaczone dla osób o twojej wadze bo ból stóp może być spowodowany niewłaściwym obuwiem ... jak chcesz się pocić to może do sauny wstąp,przepraszam za sarkazm ale początkującym i osobom pragnącym tracić kilogramy te wszystkie gadzety nie są potrzebne,najważniejsze są dobre buty na których nie powinno się oszczędzać.Kaczorowski85 pisze:Witam przepraszam ze nie pisalem.
Czego oczekuje od zegarka? Tego by mierzyl puls wyznaczal strefy treningowe i byl w miare ladny wizualnie chce go uzywac na codzien jako zegarek. zastanawiam sie nad zakupem beurera pm 80 albo pm 62. moge za 120zl kupic uzywanego beurera pm62 w idealnym stanie... co wy o tym sadzicie? czy lepiej sigme pc1209 tez ktos zaoferowal mi za cene 160zl. Pianke chcialem kupic do treningow na silowni by sie bardziej wypacac. pulsometr potrzebuje po to by pilnowac progow treningu by nie przekraczac pulsu by najefektywniej palic fat. Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. nie chce kupic pulsometr rodem z tasco za 30zl ktory sie rozleci po 2 dniach albo bedzie pokazywal glupoty. na pulsometr mam max 200zl.chwilowo od soboty nie biegam bo mam zapalenie zatok i problem z oddychaniem podczas biegu ale juz nie moge sie doczekac jak zaczne biegacI jeszcze jedno czesto podczas biegu bola mnie stopy pod spodem. myslicie ze to wina zlych butow? kalenji ediken 50 tak sie chyba nazywaja. czy moze dokupic jakies wkladki do nich? nogi kolana nic mnie nie boli. dodam ze 10lat trenowalemw czesniej rugby i zapasy wiec nie jestem zalany fatem jak swiniak
i nogi zawsze mialem silne.
-
- Rozgrzewający Się
dobre buty dla osob o mojej wadze do 200zl to jakie?
-
- Rozgrzewający Się
co sadzicie o tym? http://allegro.pl/buty-obuwie-biegania- ... 42305.html
http://moda.allegro.pl/buty-kappa-brook ... 47099.html
http://moda.allegro.pl/buty-nike-air-ma ... 37982.html
http://moda.allegro.pl/nike-air-max-edg ... 37357.html
http://moda.allegro.pl/nike-air-max-bre ... 68824.html
http://moda.allegro.pl/buty-kappa-brook ... 47099.html
http://moda.allegro.pl/buty-nike-air-ma ... 37982.html
http://moda.allegro.pl/nike-air-max-edg ... 37357.html
http://moda.allegro.pl/nike-air-max-bre ... 68824.html
- jakub738
- Zaprawiony W Bojach
Te linki nie działają oprócz ostatniego a tam ... buty do tenisa,potrzebujesz buty do biegania dla osób "ciężkich" z dobrą amortyzacją dlatego jak możesz idz do dobrego sklepu dla biegaczy i poproś sprzedawcę żeby pomógł wybrać takie obuwie dla ciebie,jeżeli mieszkasz w dużym miescie to nie będzie z tym problemu
-
- Stary Wyga
Heh,jakub738 pisze:Te linki nie działają oprócz ostatniego a tam ... buty do tenisa,potrzebujesz buty do biegania dla osób "ciężkich" z dobrą amortyzacją dlatego jak możesz idz do dobrego sklepu dla biegaczy i poproś sprzedawcę żeby pomógł wybrać takie obuwie dla ciebie,jeżeli mieszkasz w dużym miescie to nie będzie z tym problemu
nie kazdy sie zgadza ze stwierdzeniem "z dobra amortyzacja". Ja tam uwazam ze potrzebuje buty bez amortyzacji, jest na poczatku drogi, truchta sobie to spokojnie zbuduje od razu to co trzeba w aparacie ruchu

Wyjdz raz w zwyklych trampkach na 20 min i zobacz czy sie biega calkiem ok. Jak nie ... no coz, to sa juz kwestie osobnicze. Wiekszosc sklepow jednak handluje butami amortyzowanymi wiec i czesciej Cie w takie ubiora....
TYlut
- Antek Emigrant
- Stary Wyga
Zbuduje albo zrujnuje. Co konkretnie człowiek o wadze 115 kg może sobie zbudować w aparacie ruchu biegając w butach bez amortyzacji po twardym podłożu? Chrząstki stawowe? Ważyłeś kiedyś tyle?tylut pisze:Ja tam uwazam ze potrzebuje buty bez amortyzacji, jest na poczatku drogi, truchta sobie to spokojnie zbuduje od razu to co trzeba w aparacie ruchu
-
- Stary Wyga
no wazylem do 120 (za duzo silowni) biegalem oczywiscie niewiele wtedy no ale po kazdym treningu, oczywiscie bez amortyzacji, to zostawmy, jak zaczalem hmm biegac to wazylem jakies 103, pierwsze bieganie z planem to 5 km i wiecej. Przeciez, nie biega sie wtedy szybko. Nie mowie ze kazdy powinien biegac bez amortyzacji ale tez protestuje przed stwierdzeniem kazdy z nadwaga musi biegac na poduchach. Do mnie przemawia badanie, ze przy ladowaniu na piecie nawet w amortyzowanym bucie sily na kolano sa wieksze niz jak ladujesz na srodstopie na boso. I tyle. Tylko podnosze reke i mowie: nie wszyscy mysla tak samoAntek Emigrant pisze:Zbuduje albo zrujnuje. Co konkretnie człowiek o wadze 115 kg może sobie zbudować w aparacie ruchu biegając w butach bez amortyzacji po twardym podłożu? Chrząstki stawowe? Ważyłeś kiedyś tyle?tylut pisze:Ja tam uwazam ze potrzebuje buty bez amortyzacji, jest na poczatku drogi, truchta sobie to spokojnie zbuduje od razu to co trzeba w aparacie ruchu

TYlut