JAK ZACZĄĆ BIEGAĆ

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Najważniejsze na początku to się nie zrażać i przez pierwszy miesiąc biegać czy się chce, czy nie. Może nie codziennie ale tyle, ile sobie z góry założyłeś.
Jak w tym wytrwasz to jest duża szansa, że po miesiącu będziesz już uzależniony :-)

Powodzenia!
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
PKO
leszeksz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pytając o mróz - nikt z mądrych biegaczy czy też biegających nie domyślił się o co mi chodzi , pierwsze co to mówicie żeby się ubrać by nie przemarznąć. ABSURD CHŁOPAKI.
W piątek rano gdy biegłem było -14 , może dla was to dziwne ,ale ja pierwszy raz w takich warunkach ,w takiej temp startowałem . I tu nie chodzi o ubranie się GAMONIE ( ci co sobie drwią )

ODDECH tym zimnym powietrzem w momencie gdy organizm jest mocno rozgrzany .
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

leszeksz pisze:Pytając o mróz - nikt z mądrych biegaczy czy też biegających nie domyślił się o co mi chodzi , pierwsze co to mówicie żeby się ubrać by nie przemarznąć. ABSURD CHŁOPAKI.
W piątek rano gdy biegłem było -14 , może dla was to dziwne ,ale ja pierwszy raz w takich warunkach ,w takiej temp startowałem . I tu nie chodzi o ubranie się GAMONIE ( ci co sobie drwią )

ODDECH tym zimnym powietrzem w momencie gdy organizm jest mocno rozgrzany .
To po co dupę zawracasz?
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ile km przebiegłeś przy tej niskiej temperaturze?
Obrazek
agent0
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

i tak jest nieźle jak na początek i po rzuceniu palenia :spoczko: :jatylko: wytrwałości życzę a z czasem będziesz biegał 3km , 4 , 5, 8, 10 i więcej bez przerw, tylko trzeba powoli organizm przyzwyczajać i się nie poddawać :hejhej:
rufuz

Nieprzeczytany post

GAMON z Gamoniem (czyli ja) sie spotkali i se pogadali :ble: leszeksz polecam Tobie np taki serwis internetowy.
www.aleseriale.pl Samych polskich jest tam chyba ze 30 plus 10 zagranicznych to razem daje az 40 seeeerialiiiii :ble:
leszeksz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Paliłem ponad 20 lat ,chyba nie macie zielonego pojęcia -co to znaczy w tej sytuacji BIEGAĆ.
leszeksz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

KOLEGO RUFUZ
bartek.p
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45m
Życiówka w maratonie: 3h50m

Nieprzeczytany post

leszeksz pisze:Paliłem ponad 20 lat ,chyba nie macie zielonego pojęcia -co to znaczy w tej sytuacji BIEGAĆ.
Palilem prawie 20lat (popalam czasem nadal) i w niczym mi to nie przeszkadza wiec w czym problem?
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

leszeksz pisze:Paliłem ponad 20 lat ,chyba nie macie zielonego pojęcia -co to znaczy w tej sytuacji BIEGAĆ.
Paliłeś na własną prośbę.Zresztą znam maratończyków którzy biegają maraton w 3.15 i ćmią fajury jeden po drugim.Także nie ma znaczenia czy palisz czy nie.
leszeksz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

OK. tematu nie ma. Co z bieganiem w takie mrozy
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja biegam.Mi te mrozy nie przeszkadzają.Oprócz tego jeszcze jutro morsowanie,a wieczorem krioterapia na dworze.Zakładam koszulkę na ramiączkach,krótkie spodenki i 15min koło bloków wieczorem.Zacznij na początek od małych dystansów aby troszkę płuca przyzwyczaić.Bo twoje płuca jak poczują prawdziwy tlen to mogą zwariować....i szanowny kolego wytrwałości życzymy! Bo najgorszy jest słomiany zapał.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mariod pisze:Ja biegam.Mi te mrozy nie przeszkadzają.Oprócz tego jeszcze jutro morsowanie,a wieczorem krioterapia na dworze.Zakładam koszulkę na ramiączkach,krótkie spodenki i 15min koło bloków wieczorem.
Ciekawe, co powiedzą Twoje stawy na wiosnę :hej:
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
leszeksz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

CO MASZ NA MYŚLI KOLEGO KANGOOR5 mówiąc o stawach na wiosnę
Czy czeka mnie jakaś niespodzianka?
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

leszeksz pisze:CO MASZ NA MYŚLI KOLEGO KANGOOR5 mówiąc o stawach na wiosnę
Czy czeka mnie jakaś niespodzianka?
Mówił o moich stawach (których już nie mam :hahaha: )
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ