A w mojej piwnicy nie ma soku z malionmaly89 pisze:Herbata + Miód + Cytryna + Sok z malin (z piwnicy, nie ze sklepu!)
Polecam

dlatego faszeruje sie czosnkiem. I odpukac dookola wszyscy chorzy, a ja jeszcze sie trzymam (i szuram)
A w mojej piwnicy nie ma soku z malionmaly89 pisze:Herbata + Miód + Cytryna + Sok z malin (z piwnicy, nie ze sklepu!)
Polecam
Teza nie jest bynajmniej brawurowa. Ty piszesz o temperaturze organizmu, ja pisze o traktowaniu sluzowki gardla zimnem - to sa dwie rozne rzeczy. Druga sprawa to katar. Gdy dziecko ma katar rodzice automatycznie dogrzewaja dziecko no bo chore tymczasem prawie kazdy pediatra powie ze dziecko z katarem powinno spac w wychlodzonym pomieszczeniu poniewaz zimne powietrze obkurcza sluzowke ulatwiajac oddychanie. Oczywiscie powinno byc cieplo ubrane ale przebywac w chlodzie.ten-arek pisze:@fantom - Mógłbyś rozwinąć swoją brawurową tezę?
Ciepło pobudza leukocyty do działania. Nagrzany organizm lepiej zwalcza chorobę. To jest jedna z teorii tłumaczących po co organizm ma gorączkę przy chorobach bakteryjnych.