co gdy pada???
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:44
- Życiówka w maratonie: brak
Moją podstawową zasadą podczas biegania w deszczu, jest to, aby być bardziej mokrym od deszczu. Gdy się osiągnie ten stan, to już nic nie ma znaczenia. Dotyczy to niestety tylko wiosenno-letniego deszczu, po którym można biegać w krótkich galotach i koszulce.
W przeciwdeszczowcach nie biegałem nigdy, może na jesień będzie trzeba coś wynaleźć.
Aha - raz jak było trochę chłodniej, pożarłem przed deszczowym bieganiem czosnek, coby wspomóc organizm w walce z ewentualnym przeziębieniem. Nie polecam. Dziwne rzeczy się z pulsem dzieją.
W przeciwdeszczowcach nie biegałem nigdy, może na jesień będzie trzeba coś wynaleźć.
Aha - raz jak było trochę chłodniej, pożarłem przed deszczowym bieganiem czosnek, coby wspomóc organizm w walce z ewentualnym przeziębieniem. Nie polecam. Dziwne rzeczy się z pulsem dzieją.
-
- Zaprawiony W Bojach
Bieganie w deszczu nawet jesienią i zimą nie nastręcza problemów, ciało i tak jest spocone, z drugiej strony na tyle rozgrzane, że deszcz nie ma raczej szans go schłodzić.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Ja zauwazylem ostatnio, ze Ci co sie chowali przed burza pod drzewami byli bardziej mokrzy ode mnie co to po prostu olal.
uwielbiam tak pogode. sniezyce tez (nie w gorach).
TYlut
uwielbiam tak pogode. sniezyce tez (nie w gorach).
TYlut
- Flapjack
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 43:00
Ja rowniez wychodze w deszczu, nie ma ze zmiluj. Wiem, ze gdybym raz uzyl tego jako wymowki, potem byl by drugi raz i trzeci.
Najlepsza opcja to gdy deszcz zaczyna padac po 10minutach biegu, bo samo wyjscie z suchego na deszcz nie nalezy do najprzyjemniejszych.
Dodam tez, moje najlepsze wyniki zawsze osiagam w deszczu, i do teraz nie wiem czy to przez chlodzenie, czy szybsze konczenie przez chec na goraca herbatke :D.
Najlepsza opcja to gdy deszcz zaczyna padac po 10minutach biegu, bo samo wyjscie z suchego na deszcz nie nalezy do najprzyjemniejszych.
Dodam tez, moje najlepsze wyniki zawsze osiagam w deszczu, i do teraz nie wiem czy to przez chlodzenie, czy szybsze konczenie przez chec na goraca herbatke :D.
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Biegam niezależnie od pogody. Uwielbiam biegać kiedy pada śnieg. Jest taka cisza... Inaczej jest na rolkach. Mokre wrogiem łożysk jest, ale też się pomyka 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32'41''
Ja podobnie uwielbiam biegać podczas opadów białego puchu, szczególnie na zamarzniętych polach w nocy jak księżyc rozświetla mi drogę-cudniewolf1971 pisze:Biegam niezależnie od pogody. Uwielbiam biegać kiedy pada śnieg. Jest taka cisza... Inaczej jest na rolkach. Mokre wrogiem łożysk jest, ale też się pomyka

Do poprawienia:
5k - 15'36'' 2012 / 10k - 32'41'' 2015 / 15k - 50'37'' 2012 / Półmaraton - 1h12'53'' 2015
I co się tak cieszycie życiem i tak wszyscy umrzemy...
5k - 15'36'' 2012 / 10k - 32'41'' 2015 / 15k - 50'37'' 2012 / Półmaraton - 1h12'53'' 2015
- dont_ask
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1:01:00
Znacie to uczucie kiedy zostawiacie pierwsze ślady na śniegu???
a jak latem biegniecie pierwsi i zbieracie na siebie wszystkie pajęczyny
???

a jak latem biegniecie pierwsi i zbieracie na siebie wszystkie pajęczyny

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32'41''
Jasne ze znam te pierwsze to jeszcze jest OK ale te pajęczyny todont_ask pisze:Znacie to uczucie kiedy zostawiacie pierwsze ślady na śniegu???![]()
![]()
a jak latem biegniecie pierwsi i zbieracie na siebie wszystkie pajęczyny![]()
???

a co do biegania w deszczu ja wręcz uwielbiam

Do poprawienia:
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Taaaakkkkkk..... x2dont_ask pisze:Znacie to uczucie kiedy zostawiacie pierwsze ślady na śniegu???![]()
![]()
a jak latem biegniecie pierwsi i zbieracie na siebie wszystkie pajęczyny![]()
???
- Apau
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1h1min
- Życiówka w maratonie: marzenie
Ja ostatnio biegałem tuż po ulewnym deszczu, plus - nie ma ludzi, minus - spotkałem 2 stada dzików w tym jedno z 10osobowe, tempo tak wzrosło że gdybym rozłożył ręce to pewnie bym pofrunął...

-
- Dyskutant
Minusem biegania w deszczu jest to, że trzeba uważać na ślimaki
Mam taką jedną trasę, że się tam od nich roi, i to różne, ze skorupkami i bez...
Naprawdę trzeba patrzeć pod nogi. Raz zdarzyło mi się jednego rozdeptać. Nieprzyjemny chrup. Wyrzuty sumienia mam do dzisiaj 

- dont_ask
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1:01:00
o ble
u mnie nie ma ślimoli
A dzisiaj zdążyłam tuż przed pierwszymi kroplami deszczu. No ale buty od rosy mokre jak bym w nich pływała a nie biegała.

u mnie nie ma ślimoli
A dzisiaj zdążyłam tuż przed pierwszymi kroplami deszczu. No ale buty od rosy mokre jak bym w nich pływała a nie biegała.
- colour.joanna
- Rozgrzewający Się
A czy w czasie deszczu ubieracie się jakoś specjalnie- tzn czy jest sens np zakładać coś przeciwdeszczowego, czy to tylko będzie bardziej przeszkadzać?
No i takie poboczne pytanie: czy buty się od tego bardzo niszczą?
Jestem początkującym biegaczem i nie miałam jeszcze nigdy okazji biegać w deszczu
No i takie poboczne pytanie: czy buty się od tego bardzo niszczą?
Jestem początkującym biegaczem i nie miałam jeszcze nigdy okazji biegać w deszczu