czemu tak powoli

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

naoml pisze: co robicie jeśli na trasie biegu znajdują się światła?
Ja zmieniam planowaną wcześniej trasę biegu i skręcam. Jeśli na wprost jest czerwone to w bok jest zielone.

Jeśli nie chcesz zmieniać zaplanowanej trasy to zawróć, przebiegnij 50-100 metrów i zawróć ponownie. Światło powinno się zmienić.

Trzecim rozwiązaniem jest zatrzymanie się i stopera.
:) Tomek
PKO
naoml
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jak na razie na światłach sobie lekko potruchtuję lub w cięższych przypadkach przystaję na chwilę.

w ciągu ostatniego tygodnia - licząc z dzisiaj, biegam dystans 4,5 km co dwa dni, w tempie około 7:30. Czy należałoby ten dystans zwiększyć? Podobno bezpiecznie o 10% w każdym tygodniu, czyli od soboty wypadałoby 5 km?

Wiem, że są różnego rodzaju plany treningowe na stronie biegania, ale jak widzę taką rozpiskę na pół roku to trochę tracę motywację... uporządkowanie źle na mnie działa
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czerwone światła można wykorzystać na krótki postój i lekkie rozciąganie. Te kilkadziesiąt sekund przerwy naprawdę nie robi większej różnicy...
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kachita pisze:Czerwone światła można wykorzystać na krótki postój i lekkie rozciąganie. Te kilkadziesiąt sekund przerwy naprawdę nie robi większej różnicy...
Właśnie tak robię. Mam światła, które trzymają mnie dość długo, a duże natężenie ruchu uniemożliwia przebiegnięcie, więc czas ten wykorzystuję albo na ćwiczenia rozgrzewkowe, albo na rozciąganie. Zależy czy właśnie zaczynam trening, czy kończę :).
"Ja biegnę beztrosko, bieg biorę za żart
Lecz ci co żartują zostają gdzieś w tyle."

Blog treningowy

Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ