Witam , zaczynam przygodę z Bieganiem !

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzisiaj Sobota więc zaplanowany trening i nowy tydzień leci,

Dzisiaj zaplanowałem ,że trening zrobie o godz 16 stej a nie jak do tej pory o 20;30 , po prosu chciałem pobiegać w dzień :nienie:

Ogólnie skrócona o minutę przerwa na marsz oraz wydłużona na bieg , nie sprawiły mi większych problemów ( 1;30 przed treningiem) natomiast zbyt późno jedzony obiad tak :smutek: . Jaki według was jest optymalny czas zjedzenia posiłku przed treningiem ? 2 , 3 , 4 godziny

Mimo to uczciwie zrobiłem trening z stoperem w ręku a teraz spadam na basen popływać ( tak się dzisiaj fajnie ułożyło ,że trening i basen )

Jutro według grafiku mam znowu trening więc na pewno napiszę .

ps. Ale mnie wkurzają te oblodzone i mokre chodniki :wrr: POZDRAWIAM WSZYSTKICH CO ZACZELI PLAN 10 tygodniowy od Nowego Roku !!!!
Zaczynam i jest mi z tym dobrze :) !
PKO
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzisiejszy trening , był najgorszy z dotychczasowych , bolały mnie kolana ogólnie czułem się jakiś ciężki , ale dokończyłem go , i jutro mam dzień wolny , :nienie:

Jeżli tak dalej pójdzie , to będe musiał powtórzyć tydzień , bo coś czuję ,że nie robię postępów , zobaczymy we Wtorek

ps. mam na buty 250 zł jak myślicie kupie coś w tej cenie , do biegania ?

Fajnie ,że zrobiło się ciepło i można pobiegać po chodnikach :)
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Oj coś pusto tu :ojnie:
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 04:23:58

Nieprzeczytany post

nivko2011 pisze:Dzisiejszy trening , był najgorszy z dotychczasowych , bolały mnie kolana ogólnie czułem się jakiś ciężki , ale dokończyłem go , i jutro mam dzień wolny , :nienie:

Jeżli tak dalej pójdzie , to będe musiał powtórzyć tydzień , bo coś czuję ,że nie robię postępów , zobaczymy we Wtorek

ps. mam na buty 250 zł jak myślicie kupie coś w tej cenie , do biegania ?

Fajnie ,że zrobiło się ciepło i można pobiegać po chodnikach :)
w tej chwili zaczynają się promocję i masz szanse na zakup dobrych butów w niskiej cenie, więc zaczynaj polowanie :hej:
Obrazek
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Już wiem gdzie uderzyć , i w Niedziele już będe trenował w "przecenionych Asicsach"

sp. Dzisiaj planowny trening chociaż nogi bolą( musze się dobrze porciągac ) i jedziemy
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Wczorajszy trening odbył się bez większych problemów, wybrałem sobie trase asfaltową , bo kolana dawały we znaki . W niedziele kupuje butki :hej: ,

W Czwartek kolejny trening napiszę , pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

to calkiem normalne, ze po kilku treningach czujesz sie zmeczony. Ja mialam tak dzis, myslalam, ze nie dobiegne do domu a teraz jeszcze czuje nogi, choc normalnie po treningu czuje sie dobrze.

Udanych zakupow
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jestem już po dzisiejszym treningu , BARDZO DOBRZE mi się dzisiaj biegało, aż się nie chciało wracać do domo ,

nogi przestały boleć , obiad zjadłem o 16 stej a biegałem o 21 więc super się czułem. Dzisiaj zakończyłem 2 tydzień treningu

i w Sobotę dochodzi mi 2 minuty biegu czyli 5 razy 5 minut , będzie lepiej . :hej: Naprawdę nie chcę zapeszać ale już 2 tygodnie biegam , i widzę postępy

*wagi nie ważyłem powiedziałem sobie ,że warzę się równo po miesiącu ciekawe ile zleciało :tonieja:

DO SOBOTY !
Guciu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jak widzisz postęp to wszystko idzie w dobrym kierunku. Sam jak sobie przypomnę jak pierwszy raz biegłem to przebiegłem 1km i spuchłem, oczywiście ten 1km z pauzami, a po 6 tyg. potrafiłem przebiec już 10km :) Wczoraj bylem pierwszy raz po pół rocznej przerwie i 2km zrobiłem z malutka przerwa. Dodam tylko ze ważę 130kg... :bum:

Wytrwałości :)
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzisiaj pierwszy raz OSZUKAŁEM ( plan treningowy 10 tygodniowy ) :echech:

Według plany miałem biegać 5 x 5 minut , przerwa 2,5 minuty

zrobiłem 5 x 4;15 , przerwa 3 minuty

Czyli dołożyłem se 1m 15 sekund Bałem się ,że nie dam rady albo ,że jutro będę miał obolałe nogi , Biegło mi się dobrze i pewni bym zrobił te 5 minut ,

Jak myślicie czy pociągnąć ten tydzień tak jak dzisiaj zrobiłem czy jutro pobiec tak jak jest napisane .? :tonieja:

ps. Napiszcie cos o rozciąganiu po treningu jak wyglądają ćwiczenia , ja się rozciągam tak na schodach i troszkę w domu, rozgrzewka też u mnie trwa krótko bo 3 minuty , pomóżcie w tym temacie !
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

nie przejmuj sie planem, trzymaj sie go dopoki sie dobrze czujesz i bieganie sprawia Ci radosc a nie bol.
Co do jedzenia przed treningiem to 2 przed juz nic nie jem, najwyzej pol banana czy cos malego.
A jesli chodzi o rozciaganie to juz o tym pisalam w innym watku, my sie nie rozciagamy bezposredni przed ani po trenngu tylko calkiem niezaleznie od biegania.
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzięki za rady , Bawareczka :usmiech: a gdzie można dostać fajne tapety na komputer dotyczące biegania , joggingu itp itd ?
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzisiaj se kupiłem

Asics GEL BLACKHAWK 4

i wieczorem je przetestuje ! ,
nivko2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zrobiłem serię tak jak zacząłem ten tydzień czyli 5x4:14 5 x 3 , coś mi się dziwnie biegało w tych nowych butach , chyba muszę je troszkę rozbić , w lewym bucie troszkę mnie obciera w pietę. Myślałem ,że ASICS to coś więcej niż buty ale zobaczymy . Do wtroku mam przerwę

Mieliście mi napisać gdzie mogę dostać fajne tapet ki na kompa związane z bieganiem .
fotoartysta
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50 minut

Nieprzeczytany post

Coś więcej niż but to nike lunarglide. Sam niedawno kupiłem asics 2150 (stopa neutralna z minimalna pronacją) i pojechałem jeszcze do drugiego sklepu tam gdzie mieli te nike. Skończyło się na tym, że oddałem tamte asicsy. Można je kupić za 300zł w necie. W marcu ma wejść jakaś nowa kolekcja więc pewnie tez stanieją. Buty lekkie, zwinne, dynamiczne.
Jak Ci nie siedzą te asicsy to warto przemyśleć oddanie, nie ma co czekać aż się rozbiją :bum:
You Make What You Measure
by Paul Graham
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ