Otóż to! Bardzo przyjemna! . Nie wiem czy zauważyłeś, ale przekrój pionowy trasy dostępny jest pod dystansem trasy (checkbox "Show Elevation"). Co prowda dokładność wysokości jest mierna, bo oparta na amerykańskich pomiarach satelitarnych które dla naszego obszaru mają rozdzielczość 3''x3'' (około 90x90m). Ale zawsze to jakaś informacja .Wuj Phyll pisze:Osobiście używam licznika rowerowego do tego celu- metoda dokładna i przyjemna :-D
(...) jest dosyć dokładne- myli się o jakieś 200-250 m na 30 km, co jest moim zdaniem zasługą wzniesień na trasie.
Zależy jakie masz oko . Ale poważniej - opis kalibracji podałem wcześniej.ssokolow pisze:(...) z tym że zazwyczaj rower jest wykalibrowany "na oko" i wtedy to już tak różowo nie jest (...)
Nie o tym tu mowa . Wiesz... Zawsze można kupić puszkę spray'u i robić marki co 100m ale to już chyba dla prawdziwych desperadossokolow pisze:(...) poza tym rower nie daje ci możliwości kontroli tempa w trakcie treningu (...)
Co do footpoda.. hm... czy ja wiem... dokładność około GPSa no i mają (footpod i GPS) tą ogromną zaletę, że masz paremetry cząstkowe całego treningu (idealne narzędzie dla gadżeciarzy ). Za to footpod nad GPSem ma tą ogromną przewagę że mozesz biegać kilometr pod ziemią i też będzie działał
Pozdrawiam.
Ps.: Ale się nam wątek rozwinął