Zielona Gora

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
darek12
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:20
Życiówka w maratonie: 03:46:20
Kontakt:

Nieprzeczytany post

poczytaj o fajnych miejscach na: naspacer.pl
w prawdzie są to miejsca "robione" na rowerze, ale parę miejsc jest w zasięgu biegacza.
W dowolne miejsce w ZG dojedziesz w 5 - 10min, tak że spoko.
Podjedziesz pod amfiteatr i świat jest Twój.
PKO
gosiazgora
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jass1978 pisze:Dzięki Panowie za informacje. Jeszcze nie wiem, w którym hotelu będę mieszkał - dowiem się na miejscu. W każdym razie będę szukał jakichś tras do biegania żeby było blisko i żebym nie musiał na treningi jeździć samochodem (strata czasu). Jak już będę wiedział gdzie mieszkam a jednocześnie wystąpią jakieś problemy z orientacją w terenie to znowu poproszę o pomoc. Szczerze mówiąc te tereny wokół amfiteatru, o których pisał Darek12 brzmią zachęcająco. Mam nadzieję, że uda mi się je przetestować - najwyżej pojadę tam autem.
Jesli chodzi o stadion, to tuz przy nim jest Hotel lesny, co prawda do amfiteatru daleko, ale po lesie tez jest gdzie pobiegać. Z odśniezaniem bywa róznie, czasem tam jakis płóg przejedzie;), ale co tam. Ja po anginie i zimowych szaleństwach na nartach od jutra do biegania wracam.
MarcinZG
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

gosiazgora pisze: Jesli chodzi o stadion, to tuz przy nim jest Hotel leśny, co prawda do amfiteatru daleko, ale po lesie tez jest gdzie pobiegać.
Zgadzam się, że idzie tam pobiegać bo to moje sprawdzone rejony :bum: Stadion na Sulechowskiej- Hotel leśny- schronisko dla bezdomnych psów- pod obwodnicą i dalej w kierunku Kisielina. A później z powrotem do domu :) Może nie są to jakieś ciekawe krajobrazowo rejony to tylko zwykły las ale jest dobrze. Na Piastowskich na pewno ciekawiej i więcej ścieżek do wyboru.

Przestałem się mazać :bum: i poszedłem dziś pobiegać po śniegu, zrobiło się dziś odrobinę cieplej i miałem straszną ochotę. Fajnie było nawet dziurawe buty bardzo nie przeszkadzały ale katar się przyplątał :/

Kiedy ta wiosna przyjdzie :ble:
Obrazek
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

Dzięki za informacje.
Może nie są to jakieś ciekawe krajobrazowo rejony to tylko zwykły las ale jest dobrze
Nie ma problemu. Widoki nie są dla mnie ważne. Jeszcze niedawno trenowałem pływanie, monotonne zaliczanie basenów to nie problem. Więc teraz nawet zwykła bieżnia jawi się jako cudowny krajobraz :) A tak a propos, to słyszałem, że w ZG są świetne baseny. Więc wezmę ze sobą kąpielówki, czepek i okularki. Coś się może popluskam. Chętnie bym się też przeszedł na żużel bo nigdy w życiu nie byłem, ale teraz to chyba nie jeżdżą.

Tymczasem jeszcze jestem w Galicji, śniegu nie ma zbyt dużo, wiatr wieje ostry, trochę zimno. Dzisiaj ćwiczyłem skipy i wieloskoki i powoli żegnam się z moimi terenami. W niedzielę wyjazd...
gosiazgora
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Fajny basen to dopiero budują, akurat tuz przy hotelu lesnym, ale oddany bedzie dopiero w czerwcu. Jest co prawda niedaleko drugi, ale czy on jest taki świetny:P raczej nie ma sie czym zachwycać:) Na żużel tez trzeba poczekac do wiosny, ale fajnych terenów do biegania nie brakuje. Miłego pobytu w naszym miescie:)
MarcinZG
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Z Żuzlem to chyba trzeba będzie poczekać do lata bo w przebudowie stadionu szykuje się mały poślizg :ojoj:

Sory za OT :bum:
Obrazek
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie dotarłem na miejsce. Jestem w totalnym szoku bo jeszcze nigdy nie widziałem tyle śniegu. Masakra. Zupełnie nie mam pomysłu jak to ugryźć. Mój plan treningu pójdzie się j... No nic, ten tydzień zaplanowałem jako regeneracyjny. Przez ten czas może jakoś oblookam teren.
Awatar użytkownika
darek12
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:20
Życiówka w maratonie: 03:46:20
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a treningów siłowych nie masz w planie :hahaha:
w którym hotelu jesteś?
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jestem w Hotelu Śródmiejskim. Będę tam co najmniej do końca lutego. Z jednej strony jest ok, bo hotel spoko, w fajnym miejscu, do pracy mam 5 minut piechotą. Ale z drugiej strony to samo centrum i żeby coś pobiegać to chyba trzeba się przejechać gdzieś w okolice amfiteatru - tam podobno są ubite ścieżki. Dziś jednak mam zamiar pobiegać po centrum właśnie, ale wieczorem żeby swoimi obcisłymi gaciami nie wzbudzać sensacji. Zrobię sobie jakiś rozruch, OBW1 czy coś w ten deseń. Chciałbym zrobić też jakieś 10 rytmów ale nie wiem czy to wypada w centrum tak ładnego miasta (ZG naprawdę robi wielkie wrażenie). Jeśli chodzi o trening siłowy to robię gimnastykę siłową w hotelu - brzuch, plecy, pompki i nogi. Takie proste ćwiczenia bez przyrządów. Siłowni nie chcę teraz bo nie jestem przyzwyczajony i mógłbym złapać kontuzję. Jeśli miałbyś ochotę wspólnie pobiegać to daj znać na priva. Byłoby miło.
MarcinZG
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeśli nie chcesz biegać po centrum to może w Parku 1000-lecia spróbuj. Od Hotelu Śródmiejskiego jest całkiem niedaleko, jakieś 5 min piechotą. Osobiście nigdy tam nie biegałem ale myślę, że tam powinno być lepiej niż w centrum. Większość nawierzchni jest żwirowa, jedynie główna alejka z tego co pamiętam jest wyasfaltowana. Ponadto park jest oświetlony. Tylko mogą tam być ludzie z czworonożnymi pupilami, ale z nimi też nie powinno być większego problemu.
Obrazek
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak, biegałem w parku 1000 lecia. Jest tam taka miła pętla, gdzieś około 1 km. Nie wiem jaka jest nawieżchnia bo jest śnieg. Ale ubity więc jest w porządku. Niestety psy, a raczej ich właściciele to totalna masakra. W sobotę pojadę w okolice amfiteatru. Poszukuję też jakiejś bieżni - nie musi być odśnieżona, wystarczy żeby śnieg był w miarę ubity i żeby było gdzie zaparkować samochód w pobliżu.
MarcinZG
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Niestety psy, a raczej ich właściciele to totalna masakra
Nie sądziłem, że będzie tam aż tak źle :jatylko: pod tym względem
Jeśli bieżna to na Stadionie przy Sulechowskiej. Z parkingiem nie ma tam najmniejszego problemu. Czy jest odśnieżone to nie wiem, ale ktoś wcześniej pisał że da rade tam biegać więc nie powinno być problemu. Ewentualnie zostaje ci jeszcze do wyboru stadion na Wyspiańskiego, tyle że tam nie ma bieżni tylko żwir ale chyba przykryty śniegiem obecnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
grzes_zg
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

MarcinZG pisze: Jeśli bieżna to na Stadionie przy Sulechowskiej. Z parkingiem nie ma tam najmniejszego problemu. Czy jest odśnieżone to nie wiem, ale ktoś wcześniej pisał że da rade tam biegać więc nie powinno być problemu. Ewentualnie zostaje ci jeszcze do wyboru stadion na Wyspiańskiego, tyle że tam nie ma bieżni tylko żwir ale chyba przykryty śniegiem obecnie.
Na obu stadionach śniegu po kolana - bieganie grozi skręceniem kostki.
loozi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Panowie jak będziecie biegać gdzieś tam w okolicach parku tysiąclecia to uważajcie na tego gwałciciela, nigdy nie wiadomo kiedy mu się kobiety znudzą, wkońcu to dewiant:) Apeluje szczególnie do naszego gościa z galicji w tych obcisłych spodniach;P Pozdrawiam z trasy Przylep-Rondo Rady Europy!
drwaski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hehe, zapomniałem o naszym gwałcicielu i nieroztropnie wybrałem się na nocne bieganie. Na szczęście mam luźne spodnie. Po dwu miesięcznej przerwie szału nie było ale grunt, że dzisiaj nic nie boli. Swoją drogą liczyłem, że chodniki będą już wolne od śniegu ale się przeliczyłem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ