Przygotowanie do egzaminu

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
kcpr08
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Za ponad 3 tygodnie będę musiał zdać egzamin praktyczny, konieczny do zostania sędzią piłki nożnej. Zamierzam przygotować się pod ten egzamin, jednak czuję, że mogą być z tym problemy. Szukałem takich tematów, jednak potrzebuję konkretów. Przez ostatnie 1,5 roku w szkole średniej nieco zaniedbałem swoją kondycję i aktywność. Wcześniej jednak regularnie uczęszczałem na zajęcia sportowe, nie miałem problemu z kondycją i bieganiem, choć jakichś super wyników nie miałem. Moja prośba jest taka, abyście polecili mi jakiś plan oraz ćwiczenia na te 3 tygodnie, abym mógł zaliczyć te egzaminy, przy czym poprawić kondycję, która będzie mi potrzebna na boisku. Wiem, że te wymagania na egzaminie nie są jakieś wysokie, zwłaszcza teraz na początku, jednak chcę mieć pewność, że się nie skompromituje.
Egzamin będzie wyglądał następująco:
1) 6x40m, każdy bieg w odstępie 1,5 minuty. Czas na zaliczenie - każdy bieg poniżej 6,4s
2) interwał - 150m biegu w 35s, następnie 25m marszu w 22s. Ilość powtórzeń ok. 24-32 (w przeliczeniu z okrążeń).

Bardzo proszę o jakieś porady, plany, ćwiczenia. Cokolwiek, co może się przydać. Dziękuję.
ODPOWIEDZ