pisze ogólnie po lekturze postów na forum mam wrażenie że obecna młodzież jest chyba trochę przewrażliwiona na punkcie zdrowia jak tylko coś zaboli to odrazu panika .i dodatkowo każdy wymienia wszystkie z możliwych przyczyn lepiej chyba niż zespół lekarzy:) Może to dla tego że ludzie maja dzięki Internetowi dostęp do informacji dla specjalistów.Przepraszam ale czasami to mnie śmieszy ci którzy biegali 20lat temu pewnie by mnie poparli bo pamiętają gdy tenisówki to były najlepsze buty do biegania i zresztą jedyne dostępne w sklepie.nikt sie nie przejmował bólem gdzie kolwiek by on nie występował tym bardziej znajomość anatomii raczej niebyła wtedy zbyt popularna ,no chyba ze było złamanie czy skręcenie uniemożliwiające bieg w ogóle .wtedy niebyło sie kogo zapytać tylko sie szło do lekarza i nawet nie trzeba było w kolejce czekać:).
(Edited by chrisGDE at 11:51 pm on Feb. 15, 2006)
jak mnie boli to co mam zrobić?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Może cię to śmieszyć, ale jak popatrzysz sobie jak wielkie moga być konsekwencje źle dawkowanego sportu, to przestaniesz się śmiać. Mój tato twierdzi, że najlepszy rower to ukraina i nie da się nigdy przekonać do mojego skladanego przez mnie z części górala. Kto ma rację? Ja, czy on? Jak zacznie poważnie boleć to człowiek zaczyna szukać, a czasami lepiej zapytać ludzi o podobnych dośwaidczeniach niz lekarza, który z medyzyną "sportową" nie ma zbyt wiele do czynienia. Sport źle dawkowany i źle uprawiany może wyrządzić więcej złego niż dobrego. Myślę, że trzeba rozróżnic hipochondryka od osoby dbającej o swoje zdrowie...
(Edited by beda at 10:09 pm on Feb. 16, 2006)
(Edited by beda at 10:09 pm on Feb. 16, 2006)
www.ziemniak.org