Chce zaczać biegać,biegałem troche zimą 2 lata temu,bardzo mi sie podobało bieganie na śniegu,jednak szybko zrezygnowałem,bo chyba sie przeforsowałem....
Jakąś małą rozpiske treningu bym poprosił.
zaznaczam że chciałbym zgubić ok 7 kg, podnieść moją zerową (?!?!) kondycje,oraz miewam bóle-kłócie w sercu z którymi wybieram sie do kardologa,prawdopodobnie są one skutkiem tego że od lat prawie nie mam ruchu,dopiero ostatnio zaczołem chodzić na siłownie(kiedy bóle się wzmożyły) i po ćwiczeniach czuje sie lepiej,zminimalizowałem też spożycie alkoholu i prawie nie pale.
(Edited by radziu88 at 12:13 pm on Dec. 11, 2005)
Chce zaczać biegać
- radziu88
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
znalazłem taki plan :
10 tygodniowy wyglada tak:
1. tydz. Biegnij 2 minuty, idź 4 minuty (powtórz 5 razy).
2. tydz.Biegnij 3 minuty, idź 3 minuty (powtórz 5 razy).
3. tydz.Biegnij 5 minut, idź 2,5 minuty (powtórz 4 razy).
4. tydz.Biegnij 7 minut, idź 3 minuty (powtórz 3 razy).
5. tydz. Biegnij 8 minut, idź 2 minuty (powtórz 3 razy).
6. tydz. Biegnij 9 minut, idź 2 minuty (powtórz 3 razy).
7. tydz. Biegnij 9 minut, idź 1 minutę (powtórz 3 razy).
8. tydz. Biegnij 13 minut, idź 2 minuty (powtórz 2 razy).
9. tydz.Biegnij 14 minut, idź 1 minutę (powtórz 2 razy).
10. tydz. Biegnij 30 minut.
tylko ile dni w tygodniu mam tak biegać? biorąc 1 tydzień mam biegać dziennie 5 razy? czy raz dziennie przez 5 dni ?:)
10 tygodniowy wyglada tak:
1. tydz. Biegnij 2 minuty, idź 4 minuty (powtórz 5 razy).
2. tydz.Biegnij 3 minuty, idź 3 minuty (powtórz 5 razy).
3. tydz.Biegnij 5 minut, idź 2,5 minuty (powtórz 4 razy).
4. tydz.Biegnij 7 minut, idź 3 minuty (powtórz 3 razy).
5. tydz. Biegnij 8 minut, idź 2 minuty (powtórz 3 razy).
6. tydz. Biegnij 9 minut, idź 2 minuty (powtórz 3 razy).
7. tydz. Biegnij 9 minut, idź 1 minutę (powtórz 3 razy).
8. tydz. Biegnij 13 minut, idź 2 minuty (powtórz 2 razy).
9. tydz.Biegnij 14 minut, idź 1 minutę (powtórz 2 razy).
10. tydz. Biegnij 30 minut.
tylko ile dni w tygodniu mam tak biegać? biorąc 1 tydzień mam biegać dziennie 5 razy? czy raz dziennie przez 5 dni ?:)
- ARTURMALECKI
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witaj!
Zaczynałem "biegać" od rozciągania i rozgrzewki spacerów, długich spacerów, truchtów i bieg rekreacyjny. Dzięki mojemu koledze zrozumiałem, iż trzeba mieć solidną podstawę i wytrzymałość tlenową. Przyzwyczajać organizm do wysiłku jak i do ruchu. Nie biegam według rozpisek tylko jak się czuję. Od trzech miesięcy biegam z pulsometrem i jak dla mnie to jest bardzo duża pomoc "choć nie znam wszystkich opcji". Mam trenować i osiągać efekty zadawalające mnie a nie forsować się, nie osiągać efektów i do tego źle się czuć.
Pozdrawiam ARTUR
Zaczynałem "biegać" od rozciągania i rozgrzewki spacerów, długich spacerów, truchtów i bieg rekreacyjny. Dzięki mojemu koledze zrozumiałem, iż trzeba mieć solidną podstawę i wytrzymałość tlenową. Przyzwyczajać organizm do wysiłku jak i do ruchu. Nie biegam według rozpisek tylko jak się czuję. Od trzech miesięcy biegam z pulsometrem i jak dla mnie to jest bardzo duża pomoc "choć nie znam wszystkich opcji". Mam trenować i osiągać efekty zadawalające mnie a nie forsować się, nie osiągać efektów i do tego źle się czuć.
Pozdrawiam ARTUR
Artur