Powiem tak mam 15 lat nie biegam "zawodowo" aczkolwiek natura obdarzyła mnie szybkością jako taką
60m - 7.95(rok temu)
100m - 13.00(rok temu)
1000m - 3.59(dziś)
Nie ćwicze biegania, trenuje siatkówkę ale nieważne. Mam kilka pytań otóż zbliża się w szkole bieg na 1000m na żużlu(jeżeli to ma jakieś znaczenie). Chodzi mi o pdostawowe sprawy jak biec na ten 1km konkretnie jak oddychać samymi ustami czy nos-usta głeboki wdech czy płytkie wdechy. Biec na palcach tak jak na 100 czy na całych stopach prosiłbym o wszystkie pomocne uwagi jak biec żeby było lepiej niż jest teraz. Jeżeli temet był już poruszany to nie znalazłem naprawde ich jest tu wiele. Prosiłbym odrazu o porady dotyczące 100m te same aspekty jak na 1000m z góry dzięki wierze w was. Czasy może nie są imponujące ale w tym roku poprawie na 60 i 100 ale jak już mówiłem nie trenuje biegów.
1000m?? i 100m
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
nio czasy niezle jak na nietrenujacego moze poza 1000 :P co do biegania to napewno nie tak jak na 100 bo tam jednak maszsrint i biegniesz caly czas na maxa a na 1000 sie tak nie da bieganie na zuzlu ma znaczenie bo jest to o wiele trudniejsze niz na tartanie czy ulicy asfaltowej, co do oddychania to jest indywidualna sprawa rowniez niektorzy wciagaja nosem wydychaja ustami, inni wszystko nosem lub ustami zalezy jak tobie bedzie sie najlepiej biegało musisz troche pobiegac i sprawdzic jak to jest:) a jesli chcesz poprawic sie znacznie na 1000 to pobiegj troche i mozesz wykorzystac rozne treningi ktore znajduja sie na forum tylko niewykonuj ich za wszelka cene tylko dopasuj do siebie:)
pozdro i powodzenia
pozdro i powodzenia
"Kto nie dąży do rzeczy niemozliwych nigdy ich nie osiagnie"