Wyzwanko na kilosa
- Strip
- Rozgrzewający Się
Witam Jestem właśnie na 3 etapie planu 10-tygodniowego i idzie jak na razie bez większych problemów. Umówiłem się z moją znajomą na kilometrowy bieg pod koniec wakacji - taka oficjalna rywalizacja. 10-tygodniowy plan zwiększy moją wytrzymałość, ale nie zwiększy szybkości :/ Znacie może adresy jakichś skutecznych planów szybkościowych? I czy plan 10-tygodniowy chociaż trochę pomoże mi w osiąganiu lepszych czasów na tym dystansie? Przed rozpoczęciem biegów mój rekord wynosił 3:45, nie wiem jak jest teraz :P
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Na pewno poprawi sie twój czas!
Jeśli wcześniej nie biegałeś to nawet krótki plan może przynieść wymierne efekty.
Jak chcesz poprawić szybkość to od 6 tygodnia gdzieś dołaczaj więcej przebieżek po 100-200m na koniec treningu.
2 tyg przed wykonaj trening 4x 1'30" mocnego biegu przerwy 3'
1 tydz przed 2x2'30" mocnego biegu przerwa 4'
2'30" oznacza 2minuty i 30 sek
Jest to prosty plan gdyz nie ma sensu byś na tym etapie stosował jakieś specjalne trudne plany treningowe.
Powodzenia!
Jeśli wcześniej nie biegałeś to nawet krótki plan może przynieść wymierne efekty.
Jak chcesz poprawić szybkość to od 6 tygodnia gdzieś dołaczaj więcej przebieżek po 100-200m na koniec treningu.
2 tyg przed wykonaj trening 4x 1'30" mocnego biegu przerwy 3'
1 tydz przed 2x2'30" mocnego biegu przerwa 4'
2'30" oznacza 2minuty i 30 sek
Jest to prosty plan gdyz nie ma sensu byś na tym etapie stosował jakieś specjalne trudne plany treningowe.
Powodzenia!
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!