Hej!
Jako ze kreska na wadze zawsze byla zbyt wysoko zawsze ja zbijalem lekko bieganiem.
Ale od dzis koniec.
Wyznaczylem sobie cel ze bede zyl zdrowo (pokarm i tryb zycia).
Chcialbym regularnie 3 razy w tygodniu trenowac i moze w przyszlym roku ukoczyc Cracovia-polmaraton.
-Otoz pytania moje, kiedy dokladnie jest ten bieg?
-Ile kosztuje wpisowe?
-Czy amatorzy tacy jak Ja moga w nim startowac?
-Czy trzeba jakies specjalistyczne medyczne badania?
-Ile moge przybiec po zwyciescy?-tzn. Maxymalnie jak dlugo mozna go biec (albo choc jak bylo w tym roku?)
-Czy dostaje sie choc jakis swistek ze sie ukonczylo bieg?
serdecznie dziekuje za odpowidzi!!
Cracovia- Półmaraton.
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Strona netowa cracovia maraton kliknij tutaj .
Artykuły z dotychczasowych edycji i innych biegów dostępne na maratonach polskich
Info o biegach także w kalnedarzu PSB
Amatorzy mogą startować we wszystkich tego typu biegach.
W niektóych biegach orgowie wymagają przedstawienia przy weryfikacji zaświadczenia lekarskiego o braku przeciwskazań do startu w zawodach, w innych jest jakiś felczer na miejscu, jeszcze innych wystarcza podpisanie oświadczenia o starcie na własną odpowiedzialność.
Generalnie zaleca się aby osoba chcąca uprawiać amatrosko sport zaciągnęła porady lekarskiej (tak radzą jakieś poradniki dla początkujących)
Czy Ty powinnieneś tak postąpić- decyzja należy do Ciebie.
Zazwyczaj w przypadku maratonów i półmaratonów dostaje się po biegu medal a dyplom z danymi personalnymi, miejscem i czasem jest wysyłany pocztą.
Zazwyczaj bo potrafią orgowie mieć za mało medali albo nie dosłać komuś dyplomu. Czasami z góry zastrzegają, że medali jest tyle i tyle i będą dla tych co przybiegną pierwsi (półmaraton katowice).
W biegach na krótszych dystansach jest różnie, czasami wyniki są tylko w necie albo nawet i to nie.
(Edited by outsider at 1:51 pm on July 11, 2005)
Artykuły z dotychczasowych edycji i innych biegów dostępne na maratonach polskich
Info o biegach także w kalnedarzu PSB
Amatorzy mogą startować we wszystkich tego typu biegach.
W niektóych biegach orgowie wymagają przedstawienia przy weryfikacji zaświadczenia lekarskiego o braku przeciwskazań do startu w zawodach, w innych jest jakiś felczer na miejscu, jeszcze innych wystarcza podpisanie oświadczenia o starcie na własną odpowiedzialność.
Generalnie zaleca się aby osoba chcąca uprawiać amatrosko sport zaciągnęła porady lekarskiej (tak radzą jakieś poradniki dla początkujących)
Czy Ty powinnieneś tak postąpić- decyzja należy do Ciebie.
Zazwyczaj w przypadku maratonów i półmaratonów dostaje się po biegu medal a dyplom z danymi personalnymi, miejscem i czasem jest wysyłany pocztą.
Zazwyczaj bo potrafią orgowie mieć za mało medali albo nie dosłać komuś dyplomu. Czasami z góry zastrzegają, że medali jest tyle i tyle i będą dla tych co przybiegną pierwsi (półmaraton katowice).
W biegach na krótszych dystansach jest różnie, czasami wyniki są tylko w necie albo nawet i to nie.
(Edited by outsider at 1:51 pm on July 11, 2005)
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
-
- Rozgrzewający Się
Dziękuje.
Powiedz mi jak mozesz (lub ktos kto biega w Cracovia Maraton) czy po ukonczeniu polmaratonu daja medal rowniez? Bo widze ze daja je ludziom ktorzy nie byli nawet w czolowce podczas maratonu własciwego!?
Powiedz mi jak mozesz (lub ktos kto biega w Cracovia Maraton) czy po ukonczeniu polmaratonu daja medal rowniez? Bo widze ze daja je ludziom ktorzy nie byli nawet w czolowce podczas maratonu własciwego!?
- ulka
- Zaprawiony W Bojach
Organizatorzy zawodów starają się zapewnić wszystkim, którzy ukończyli dany bieg, medale pamiątkowe (nie wszystkie biegi mają medale). W Cracovia Maraton półmaratończycy też dostali medale właśnie za ukończenie półmaratonu a dyplom przysłali pocztą. Zdarza się czasami, że organizatorom medali braknie, wtedy dosyłają pocztą.
Tyskie Stowarzyszenie Sportowe
-
- Rozgrzewający Się
heh, rozumiem . Dzieki...
A tak przy okazji. Ile wynosi sama trasa dookoła Błoń... tzn. chodzi mi o to ile przebienge km jak przebiegnę błonia dokoła jednym razem?
(Edited by TylerPL at 11:55 pm on July 12, 2005)
A tak przy okazji. Ile wynosi sama trasa dookoła Błoń... tzn. chodzi mi o to ile przebienge km jak przebiegnę błonia dokoła jednym razem?
(Edited by TylerPL at 11:55 pm on July 12, 2005)