Opaska/zegarek z GPS plus obsluga aplikacji typu Endomondo

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Amarok
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!

Po dluzszej przerwie wracam do biegania i mam pytanie do osob, ktore na codzien uzywaja opaski/zegarka, ktory pozwoli na zliczanie przebiegnietych kilometrow. Uzywanie aplikacji typu Endomondo na smartfonie i bieganie jest uciazliwe, dlatego mysle o zakupie opaski/zegarka ktory pozwoli po treningu na wprowadzenie danych do aplikacji (w sensie biegam z opaska a nie smartfonem).

Czy zakupie takie urzadzenie do ok. 200zl? Czy to raczej kwota niewystarczajaca? Bede bardzo wdzieczny rowniez za polecenie takiego sprawdzonego urzadzenia.

Z gory dziekuje za wszelka pomoc!
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
zabortom
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:37

Nieprzeczytany post

Żeby zliczac dystans najlepiej żeby zegarek/opaska był wyposażony w GPS a do 200 zł może być trudno o coś ciekawego. Wszelkie opaski podajace dystans w oparciu o liczbę kroków są mocno niedokładne. Zwróć uwagę na Garmina FR 10, nowy kosztuje ok 350 pln ma GPS i możliwość eksportu treningu do endomondo
seemoore
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kup sobie TomToma Multisport lun Runner i zapomnisz o niedokładnych pomiarach :-).

Długo sam go używałem a teraz mam TomToma spark cardio music. Jak ktoś chce mierzyć gps, tętno, dzienną aktywność i jeszcze słuchać muzyki przez bt, to nie ma lepszej i tańszej opcji.

Polecam :-)...
ODPOWIEDZ