Witam

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
RUN_for_FUN
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

caryca31 pisze:Napiszcie proszę, jak się biegnie w tej opasce do pomiaru tętna czy to nie przeszkadza, czy może lepiej mierzyć na nadgarstku. Bo jak już mam coś kupić to raz a dobrze ;)
Pomiar z nadgarstka ma taki minus, że w chłodniejsze dni zakładasz długi rękaw (plus w zimie coś dodatkowo) i wtedy z pomiaru nici. Więc tu bezsprzecznie wygra pomiar z opaski.
Możesz oczywiście ciuchy założyć na zegarek, ale wtedy trudno Ci będzie kontrolować parametry na bieżąco.

No i jeśli lubisz zegarek mieć luźniej zapięty (a są takie osoby) to pomiar z nadgarstka nie będzie wiarygodny.

Ja osobiście dokonując w przyszłości zakupu, zainwestuję w tradycyjną opaskę :)
Tu jestem:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszystko ma swoje "zady i walety". Teoretycznie można kupić ciuch z wycięciem na zegarek, lub wyciąć dziurę samemu, lub zainwestować na zimę w jakiś tani pasek z ant+ na klatę.

Dla kogoś bardziej nastawionego na wyniki lepszy pasek, dla okazjonalnego biegacza, który lubi popatrzeć na wykresy i sprawdzić sobie tętno, lepszy zegarek z wbudowanym czujnikiem.
RUN_for_FUN
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:dla okazjonalnego biegacza, który lubi popatrzeć na wykresy i sprawdzić sobie tętno, lepszy zegarek z wbudowanym czujnikiem.
Okazjonalny biegacz może tez rozważyć na początek aplikację na telefon + pasek. Cenowo na pewno taniej, a będzie od razu okazja do przetestowania paska.

Tak czy inaczej, ilu biegaczy, tyle gustów i opinii :)
Tu jestem:
kojot19922
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:15

Nieprzeczytany post

unknownman pisze:
Skoor pisze:dla okazjonalnego biegacza, który lubi popatrzeć na wykresy i sprawdzić sobie tętno, lepszy zegarek z wbudowanym czujnikiem.
Okazjonalny biegacz może tez rozważyć na początek aplikację na telefon + pasek. Cenowo na pewno taniej, a będzie od razu okazja do przetestowania paska.

Tak czy inaczej, ilu biegaczy, tyle gustów i opinii :)
Aplikacja na telefon ma ten minus, że po kilometrze powie Ci jakie miałeś tempo, ale nie ma możliwości sprawdzenia tego w czasie biegu i skorygowania(przyspieszenia badz zwolnienia).
caryca31
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A teraz już przynajmniej wiem czemu mam dziury w lewym rękawie bluzy do biegania ;)
RUN_for_FUN
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kojot19922 pisze:Aplikacja na telefon ma ten minus, że po kilometrze powie Ci jakie miałeś tempo, ale nie ma możliwości sprawdzenia tego w czasie biegu i skorygowania(przyspieszenia badz zwolnienia).
Dokładnie tak, dodatkowo korzystając z kilku aplikacja rozstrzał w pomiarach może być kosmiczny.

Dlatego pisałem o niej tylko w kontekście osób biegających okazjonalnie. Dla nich, na początek, to wystarczy. Z czasem i tak przyjdzie chęć na pomiary bardziej "tradycyjne" :)

EDIT:
caryca31 pisze:A teraz już przynajmniej wiem czemu mam dziury w lewym rękawie bluzy do biegania ;)
Czyli ciuch już przygotowaniu pod zegarek :)
Tu jestem:
caryca31
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No 2 razy biegłam z telefonem i ap. Navime i chyba to nawet z tego powodu pomyślałam, że kupie zegarek ;)
Marx
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To dziwne bo moja aplikacja mówi mi na bieżąco co tylko chcę.
Endomondo
Obrazek
caryca31
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja miałam kłopot ze sprawdzeniem aktualnego tempa ;)
ODPOWIEDZ