3 km poniżej 12 minut
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:42
- Życiówka w maratonie: 3:56:58
Tak 2km z malym kawałkiem :)
--
Axe
--
Axe
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/16400095
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:42
- Życiówka w maratonie: 3:56:58
Nie chcę Cię martwić, ale o 3km w dwa miesiące zapomnij na 200%...ale na pewno mozesz obecny wynik poprawić!
--
Axe
--
Axe
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/16400095
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
3 km w 12 min będzie zaewne wymagało więcej czasu niż dwa miesiące. Nie załamuj sie. Spróbuj sie poprawić. Możesz w znaczący sposób zbliżyć się do tego wyniku.jaarusss pisze:No to nieźle, nawet jak bym codziennie biegał ?
Bieganie 7 razy w tygodniu nie jest najlepszym pomysłem. To jest coś do czego trzeba przyzwyczaić organizm. Maksymalnie 5 razy w tygodniu.
Każdy Twój trening powinien składać się z pół godziny marszobiegu. Z czasem więcej marszu, mniej biegu. Możesz realizować to w oparciu o Plan 6-tygodniowy. Zacznij od 3-4 tygodnia. PO każdym biegu rozciągaj się 5-10 minut.
Włącz dwa razy w tygodniu ćwiczenia na nogi.
Włącz raz w tygodniu trening stabilności.
Po biegach i po rozciąganiu polewaj nogi zimnym prysznicem. To przysieszy regenerację.
Możesz w wolne od biegania dni odwiedzić basen lub pok©ęcić na rowerku na rowerze. Jeden dzień w tygodniu pozostaw jednak wolny od wszelkich ćwiczeń.
Zacznij chudnąc. Po Twoich wynikach można zgadywać, że nie jesteś chudzielcem. Masz dwa miesiące 5-7 kg możesz zrzucić (jak bardzo Ci zależy na poprawie).
Jak już będziesz w stanie biec bez przerwy przez 30 minut (za2-4 tygodnie) to daj znać. Wtedy będzie można doradzać Tobie dalej.
Krzysiek
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dokładnie masz rację do chudych nie należę ale też nadwagi nie mam. Dzięki za radę. A do tego jakaś dieta ? Np nie jeść słodyczy ?
A co myślisz aby kupić i biegać z pulsometrem warto kupić ?
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Pulsometr kup za 2 miesiące. Aby się przygotować do tych 3 kilometrów nie będzie Ci potrzebny. A jak Ci się spodoba bieganie to będziesz mógł zainwestowaćjaarusss pisze:Dokładnie masz rację do chudych nie należę ale też nadwagi nie mam. Dzięki za radę. A do tego jakaś dieta ? Np nie jeść słodyczy ?
Co znaczy, że "nie należysz do chudych, ale nie masz nadwagi'. Nie jeść słodyczy - to już powinieneś wdrożyć zakładając ten temat
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
jaarusss pisze:A co myślicie o odzywkach poprawiających wydolność znajomy mi poleca aminokwasy bcaa ?
BCAA nie poprawia wydolności. To po raz. Po dwa nie ma wiarygodnych badań potwierdzających jego działanie (o ile dobrze kojarzę). No i po trzy - na tym poziomie jest tysiące innych rzeczy do poprawienia w diecie i treningu. Ważniejszych niż suplementacja.
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Tak jak pisze mały89 nie przejmuj się odżywkami. Dużo poprawić możesz poprzez trening biegowy i siły nóg, korpusu. Zrzucen9ie wagi też powinno sporo dać. Odżywki zmienić mogą pewnie coś rzędu 1% (strzelam), nie warto skupiuać na tym uwagi skoro do poprawienia jest tak wiele innych, ważniejszych spraw.
Krzysiek
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
+1maly89 pisze:jaarusss pisze:A co myślicie o odzywkach poprawiających wydolność znajomy mi poleca aminokwasy bcaa ?
BCAA nie poprawia wydolności. To po raz. Po dwa nie ma wiarygodnych badań potwierdzających jego działanie (o ile dobrze kojarzę). No i po trzy - na tym poziomie jest tysiące innych rzeczy do poprawienia w diecie i treningu. Ważniejszych niż suplementacja.