Łaczenie treningów - pytanie

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Pankiew
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć.
Zacząłem trenować z planem na półmaraton z tej strony - 4 razy w tygodniu. W Niedzielę wypada najdłuższe wybieganie.
Chciałem popracować trochę nad swoją techniką, poszukałem i znalazłem treningi "Biegam bo lubię" i jeszcze jeden. Jeden jest w sobotę, drugi w niedzielę.
Na miejscu mają być trenerzy więc ktoś spojrzy na mój bieg i będzie mógł mi wytknąć moje błędy co jest plusem.
Problem jest, że nie wiem czy takie treningi łączyć z treningiem z planu.
Na ten tydzień przypadnie mi w sobotę 5km +4x20 przebieżek, a w niedzielę 10km. Po treningu mogę normalnie robić trening z planu czy jakoś skracać?
PKO
Patryck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35'

Nieprzeczytany post

Przerzuć wolne rozbieganie na wtorek, jeśli masz czas. Warto wrzucić do treningu elementy sprawnościowe.
Zegarki i akcesoria Garmin, FootPody oraz Telefony Kom. -> http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=33684688
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Idz na zajecia BBL i spytaj co maja w planach,moze sie okazac ze trening moze byc zblizony do tego ktory planujesz wykonac albo jezeli proponowany trening nie bedzie ci odpowiadal wykonac swoj,nikt ciebie przeciez ze stadionu nie wygoni.Znajdz ich na Facebooku w zaleznosci od lokalizacji,spytaj co w planach na najblizsze spotkanie. :taktak:
Obrazek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

A w jakim mieście masz zajęcia BBL?
5km + 4x20 sekund! przebieżek to jest oczywiście trening łatwy.
Musisz tylko zadbać o to, żeby ten trening na BBL też był relatywnie łatwy.
Nie musisz robić tego samego co grupa.
Pankiew
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki, że odpisaliście.
BBL mam w Białymstoku.
trening 5 +4x20 jest łatwy i pewnie go jutro zrobię normalnie, gorzej z tymi 10 km. Jak dobiegam do 9km z średnim tempem 5:40-5:50 to dyszę na tą chwilę. Jakbym pobiegał rano na tych treningach to mógłbym mieć problem hehe.

O co chodzi z elementami sprawnościowymi? Stabilność ogólną? Jak tak to ćwiczę na przemian, dzień biegania - stabilność. Dorzucam też do swojego treningu kalistenikę.

EDYTKA: Pomyliłem się. W Sobotę jest BBL, a w Niedzielę Białystok Biega. Jedno i drugie na stadionie i o tej samej porze hehe. No ale i tak warto wiedzieć jak to łączyć.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ