Pierwsze biegi

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
urszula89
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.Zaczynam biegać ile minut dziennie i wgl wszystko chce wiedziec w tym temacie ? Pozdrawiam i dziękuje.
New Balance but biegowy
mavocore
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja mogę polecić z czystym sumieniem http://bieganie.pl/?cat=13&id=256&show=1 <- Ten plan treningowy.
Pozwolił mi on złapać bakcyla biegania, stawiając optymalne wyzwania jak dla osoby, która nie miała wcześniej kontaktu z bieganiem.

TEMPO - WOLNO! Biegaj naprawdę wolno, w tempie takim, żebyś mogła względnie normalnie konwersować (i takiej wskazówki pewnie udzieli Ci lwia cześć forumowiczów)... na szybsze tempo przyjdzie czas!

Moja dodatkowa wskazówka: Wyznacz sobie cele krótko i długoterminowe i nastaw się, na "maraton" nie "sprint" - Zdaj sobie sprawę, że cokolwiek planujesz w związku z bieganiem (czy to schudnięcie, czy poprawę kondycji, sylwetki) będzie to długi proces, w którym efekty będą przychodzić stopniowo ;)
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Plan na poczatek http://bieganie.pl/?cat=6&id=81&show=1 przeczytaj dokadnie wstep.Przed Toba trudny okres pluchy,mrozu,sniegu,bedzie ciezko,nie poddawaj sie.
Obrazek
PrzemekM72
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jakub738 pisze:Plan na poczatek http://bieganie.pl/?cat=6&id=81&show=1
Także polecam. Sam tak zaczynałem pod koniec lipca. Działa.
www.devdiaries.pl

Biegam (czasem) bez celu. Po prostu spodobało mi się.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Koleżanka weszła założyła temat, nawet trochę się nie wysiliła, żeby poczytać artykuły w serwisie, rzucić okiem na tematy na forum. Mało tego - założyła temat i go olała (ostatnia wizyta w momencie zakładania tematu). Szkoda czasu, aby się produkować.
Najlepsza metoda to zacząć, a następnie zadawać konkretne pytania.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wygląda na pierwszy wpis spambota. Usuwałbym takie coś od razu.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
ODPOWIEDZ