Ile km przebiega sie w godzine?
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A jak ktos robi WB2 w okolicy 3:45/km to to juz jest bieg czy jeszcze trucht? Bo na 100% nie dlug tlenowy.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ale ja nie wiem ile biegam na długu tlenowym
, nie startuję w zawodach i nigdy nie biegłem długo na maksa.
Jak mam interwały to przebiegam 5km w 27 minut i to jest prawie na maksa, bo 200 metrów bięgnę bardzo szybko... ale drugie 200 wolno. I nigdy w interwałach nie dobiegłem do 10km, bo plan przewiduje maks 7, razem z 10 minutowym uspokojeniem po.
Może kiedyś spróbuję pobiec 10km na maksa... ale to jak skończę ten plan
Moja odpowiedź dotyczyła truchtu... trucht rozumiem jako bieg na 70-80% HR max.
Ja około godziny (dokladnie 1:01:30 - z ostatniej niedzieli bieg) robię 10km w tempie konwersacyjnym.
Czyli chyba dobrze odpowiedziałem na pytanie?
Jeśli dla kogoś tempo konwersacyjne to 3:45/km to tylko pozazdrościć takiego truchtania

Jak mam interwały to przebiegam 5km w 27 minut i to jest prawie na maksa, bo 200 metrów bięgnę bardzo szybko... ale drugie 200 wolno. I nigdy w interwałach nie dobiegłem do 10km, bo plan przewiduje maks 7, razem z 10 minutowym uspokojeniem po.
Może kiedyś spróbuję pobiec 10km na maksa... ale to jak skończę ten plan

Moja odpowiedź dotyczyła truchtu... trucht rozumiem jako bieg na 70-80% HR max.
Ja około godziny (dokladnie 1:01:30 - z ostatniej niedzieli bieg) robię 10km w tempie konwersacyjnym.
Czyli chyba dobrze odpowiedziałem na pytanie?

Jeśli dla kogoś tempo konwersacyjne to 3:45/km to tylko pozazdrościć takiego truchtania

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:42
- Życiówka w maratonie: 3:56:58
Dzisiejsza młodzież chyba nie czai wzorów z fizyki, teraz to testy tylko ;-)))
Może trzeba by spróbować "opisowo"..czyli na pytanie "Ile km przebiega się w godzinę?" -> "Przebiega tyle, z jaką _średnią_ prędkością (wyrażoną w km/h) biegnie"
...po namyśle...to tez może być zbyt skomplikowane ;-))
--
Axe
Może trzeba by spróbować "opisowo"..czyli na pytanie "Ile km przebiega się w godzinę?" -> "Przebiega tyle, z jaką _średnią_ prędkością (wyrażoną w km/h) biegnie"
...po namyśle...to tez może być zbyt skomplikowane ;-))
--
Axe
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/16400095