Cześć. Otóż nie jestem biegaczem, miałem swoje epizody w bieganiu które trwały po 3-4 tygodnie i to raczej tyle. Ostatni mój bieg był około 3 miesiące temu , wtedy przebiegłem +/- 5 km w czasie >30 min . Jednak przez te 3 miesiące odchudziłem się na dobrej diecie o +/- 8kg . Wczoraj zjadłem ok. 7000 kalori (święta

) , także glikogen naładowany na full. Dzisiaj, po tych 3 miesiącach postanowiłem pobiegać. Zaskoczony jak łatwo się truchta z mniejszą masą , biegłem dalej , dalej i dalej... aż przebiegłem 21 km w czasie 2:23. Sam byłem zaskoczony , że podołałem i tutaj pytanie. Tak jak wspomniałem, nie jestem żadnym biegaczem, dlatego nie potrafię w żadnej sposób ocenić/zinterpretować tego wyniku więc zwracam sie z pomocą do Was. Czy taki wynik jest w miarę ok ? Czy jakbym teraz zaczął biegać z jakimś planem , byłbym wstanie np. do kwietnia przebiec ten dystans poniżej 2h ? jak teraz to wszystko powinno wyglądać , co mam zrobić dalej ? Nie znam się na tym kompletnie, dlatego proszę Was

I jeszcze, czy takie bieganie bez przygotowania może mi zaszkodzić? To jednak trochę km jest ... Dodam , że mam dobre buty do biegania zakupione jakiś czas temu , innych akcesoriów brak. Z góry dziękuje!