podaj dłon..
-
- Zaprawiony W Bojach
oczywiście, że trzeba wierzyć. dla Ciebie wiara jest formą autosugestii, dla wierzących nie. Ja się nie urażam, gdy ktoś szczerze mówi, że nie wierzy. Podstawa jakiejkolwiek rozmowy między obiema stronami jest szczerośc i akceptacja faktu, że nasze opinie bardzo się różnią.
- smoła
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Krzysztof, żebym już dalej offtopa nie ciągnął, z jednym mogę się zgodzić, po zaprzestaniu picia trzeba tę pustkę czymś wypełnić. Dla jednych będzie to Wiara, dla innych bieganie, ale to nie rozwiąże problemu, może pomóc w utrzymaniu abstynencji. Bez "pracy nad sobą" alkoholik po prostu zamienia jeden nałóg na drugi i bilans wychodzi na zero.
-
- Zaprawiony W Bojach
Wiara nigdy nie jest wypełnieniem pustki po czymś, co odeszło. Dzięki zyskaniu wiary można wyjść z nałogu, owszem, ale na pewno nie jest tak, że wiara zagnieżdża się, bo poprzedni lokator zwolnił miejsce.
- Krzysztof92
- Stary Wyga
Przecież pisałem że ja od początku wierzę
, tylko czasami oddalam się od Boga... wtedy pojawia się piekło w moim życiu, tak też było w tym przypadku... przez nałóg oddaliłem się od Boga, popadłem w straszną depresję...
to dla mnie był taki kopniak, już wiem że nie mogę w to bagno wchodzić, bo skończy się tragicznie, na szczęście wiara daje nadzieję.
Dzięki wierze w Boga wyszedłem z depresji, nie ma śladu, a dzięki dobrym uczynkom przemieniłem swoje serce i dzięki temu wyszedłem z nałogu.
tak w skrócie.

to dla mnie był taki kopniak, już wiem że nie mogę w to bagno wchodzić, bo skończy się tragicznie, na szczęście wiara daje nadzieję.
Dzięki wierze w Boga wyszedłem z depresji, nie ma śladu, a dzięki dobrym uczynkom przemieniłem swoje serce i dzięki temu wyszedłem z nałogu.
tak w skrócie.
" I'm at war with the world cause I
Ain't never gonna sell my soul "
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach

Możecie już skończyć? to robi się nuuuuuuuudne....
Qba! Gdzie jesteś jak jesteś potrzebny?
- Krzysztof92
- Stary Wyga
haha ;D ja skończyłem w pierwszym poście na 2 stronie
, to co istotne tam jest.
Reszta postów jest bez sensu, to tylko przepychanki :D,

Reszta postów jest bez sensu, to tylko przepychanki :D,
" I'm at war with the world cause I