technika biegu?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
zaliczyłam ostatnio bieg uliczny i obejrzałam swoje zdjęcie. Zauważyłam pewną rzecz- otóż w czasie biegu jakoś tak dziwnie przysiadam na nodze. Jak się tego pozbyć, na co zwrócić uwagę?
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Na jednej nodze przysiadasz czy na każdej po kolei przy każdym kroku?
Może coś, co nazywasz przysiadaniem na nodze tak naprawdę jest biegiem na ugiętych kolanach, co jest raczej dobrym pomysłem i co Twoje ciało robi automatycznie (ciesz się, że nie musisz nad tym pracować)...
Może też wynikać z (jeszcze?) słabawych mięśni stabilizujących i prostujących nogę w stawie kolanowym, ale nie wspominasz o bólach, więc chyba nie są one przeciążone? A jeśli przysiadasz pod koniec biegu to może to po prostu zmęczenie? Wtedy ludziom się ciało "obsuwa" na różne sposoby
Fakt, bez foty trudno orzec
Może coś, co nazywasz przysiadaniem na nodze tak naprawdę jest biegiem na ugiętych kolanach, co jest raczej dobrym pomysłem i co Twoje ciało robi automatycznie (ciesz się, że nie musisz nad tym pracować)...
Może też wynikać z (jeszcze?) słabawych mięśni stabilizujących i prostujących nogę w stawie kolanowym, ale nie wspominasz o bólach, więc chyba nie są one przeciążone? A jeśli przysiadasz pod koniec biegu to może to po prostu zmęczenie? Wtedy ludziom się ciało "obsuwa" na różne sposoby

Fakt, bez foty trudno orzec
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jeżeli zawodnik cały czas biegnie na zgiętych nogach to jest źle.
Tu jest pokazanych sporo różnych przypadków (polecam film), opis jest pobieżny:
http://bieganie.pl/?show=1&cat=159&id=2976
Tu jest pokazanych sporo różnych przypadków (polecam film), opis jest pobieżny:
http://bieganie.pl/?show=1&cat=159&id=2976