Sprzęt do biegania na każdą porę roku

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Gorso
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie,

Mam na imię Adam , mieszkam w kołobrzegu i mam 24 lata. Jak na swój wiek usłyszałem od lekarza , że jestem bardzo nie rozciągnięty. Poszedłem do niego ponieważ w trakcie biegania ból z odcinku krzyżowego zaczął mi promieniować na kolana co znacznie utrudnia mi bieganie. Mimo wszystko się nie poddaję ponieważ mam zamierzone cele które chcę osiągnąć poprzez ten sport. 1. Zrzucenie zbędnego sadełka , 2. Wyćwiczenie kondycji ponieważ mam plan za 0.5 roku ubiegać się do służby w policjii (narazie mogę pomarzyć ) , 3. Przede wszystkim wyćwiczyć gibkość i poprawić swój tryb życia - mam nadzieję że bieganie mi go troszkę nakieruje i unormuje ;p A teraz może troszkę na temat sprzętu dostosowanego do naszej pory roku. Zakupiłem już sobie sprzęt do biegania firmy under armour lecz bluza mi przyszła za duża przez internet (rękawy za długie i jakby za dużo materiału na klatce piersiowej). Jeśli chodzi o buty to pytanie do was. Kupiłem rozmiar 46 i mam wrażenie jakby lekko achilles mi schodził z tego buta ale nie jest to takie rażące . Ponoć producenci zalecają aby but był 0.5 - do 1 cm większy ponieważ noga się rozciąga gdy jest w rozgrzana podczas wykonywania biegu więc nie wyobrazam sobie aby taki but był mniejszy niż ten 46. Proszę jeśli macie jakieś porady odnośnie biegania w temperaturze -5 do 10 to napiszcie mi a na pewno wezmę pod uwagę. Z góry dzięki.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ