Plan na redukcje tkanki tłuszczowej.

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Loloz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich! Zaznaczam na wstępie ,że jestem laikiem w ćwiczeniach , dietach itp. Troszkę się zapuściłem i od jakiegoś czasu jem zdrowe jedzenie + nie jem praktycznie nic co zawiera cukry. Mam 20 lat i ważę 87 kg. Główny cel to stracić tłuszcz ,bo mam go trochę na brzuchu , klatce piersiowej itp. Pewna osoba namawia mnie na bieganie i trochę się nakręciłem na to ,ale co Wy o tym myślicie? Teraz nie mam planu treningowego i jeżdżę trochę na rowerze stacjonarnym w domu + robię codziennie przysiady i trochę brzuszków. Dodam jeszcze ,że jadłem do tej pory dwa ,albo trzy duże posiłki ,ale zmieniam na pięć mniejszych. Pytanie do was czy potrzebuje rygorystycznej diety ,czy wystarczy tak jak teraz zdrowe odżywianie? Jeszcze chciałem zapytać o te bieganie. Wiem ,że nie ma co oszczędzać na obuwiu ,ale czy wystarczy zwykły dres ortalionowy na początek? Kilka osób mówi mi ,że najlepiej się zapisać na siłownie ,ale na ten moment wole poruszać się na powietrzu i właśnie bieganie najbardziej mi pasuje + jakieś ćwiczenia w domu. Nie mam zamiaru na początek wydawać dużo pieniędzy i na buty chce przeznaczyć jakieś 300 zł + myślałem nad spodniami dresowymi z poliestru. Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ