Nie biegałem 10 lat. Chcę zacząć od nowa.

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
biegaczamator13
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kiedyś, 10 lat temu biegałem na stadionie czy po ścieżkach działkowych dzień w dzień przez 6 lat. Miałem świetną kondycję i ciało. Z różnych przyczyn (nie zdrowotnych) przerwałem zupełnie moje bieganie. dziś chcę zacząć od nowa, ale każdego dnia, boję się niemal postawić pierwszy krok do biegu, boję się, że okaże się że moja kondycja dawna i siła przepadły zupełnie. Czy miał ktoś taką sytuację? Ale muszę zacząć, może w ten weekend, może z Waszą pomocą :)
Pozdrawiam, do usłyszenia, Jarek
http://pozyczkichwilowkiodreki.pl
PKO
Woltas 1916
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
ja aż takich doświadczeń nie mam, ale 4 lata temu zaczynałem biegać poprzez program 6-tygodniowy polegający na tym, aby móc biec bez przerwy 30 min. Po tym programie biegałem regularnie kilka miesięcy po czym miałem przerwę ponad 3 lata. 2 tygodnie temu stwierdziłem, że zaczynam od nowa i bez problemu przebiegłem ponad 30 minut. Także spokojnie, mięśnie nie zapominają... Powoli spokojnie postaw nogę na dworze i...biegnij. Napewno będzie dobrze!Trzymam kciuki.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ