Od 0 do 10km w 3tygodnie?
- ZbijamWageZe130kg
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dzień 2.
Światła znowu popsuły mi wynik, ale w sumie nie biegało mi się jakoś lepiej niż ostatnio... lub nie czułem tego. Bo w sumie tempo miałem lepsze niż ostatnio.
Światła znowu popsuły mi wynik, ale w sumie nie biegało mi się jakoś lepiej niż ostatnio... lub nie czułem tego. Bo w sumie tempo miałem lepsze niż ostatnio.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam na mój "mikroblog" na FB - https://www.facebook.com/ZbijamyWageZe130kg
- ZbijamWageZe130kg
- Rozgrzewający Się
To niestety normalne i nie ma co płakać. Mnie to strasznie wkurzało i nadal mnie denerwuje, że nogi stają się ciężkie i brakuje czasem tchu. Za swoje nieróbstwo trzeba odpowiadać, więc teraz jedyne co mogę zrobić to zabrać się do roboty i się ogarnąć:) Jest lepiej niż parę miesięcy temu, ale nadal mogłoby być jeszcze lepiej!Kamirdo pisze:Ja tez zaczynam swoją przygodę z bieganiem, idzie mi słabo, szybko się męczę i dostaje zadyszki.

Zapraszam na mój "mikroblog" na FB - https://www.facebook.com/ZbijamyWageZe130kg
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
Super, wierzę, że poprawa będzie postępować.
Jeśli Endomondo nie kłamie, to przy drugim treningu miałeś większą różnicę wysokości. Bierz to pod uwagę, zanim opacznie zinterpretujesz trening jako słaby - podbiegi bardzo utrudniają bieganie. Tym lepiej, że za drugim razem Twoje tempo było mocniejsze.
Przebieżek absolutnie nie rób na maksa, bo to nie ma być trening sprinterski. Daniels [bardzo popularny trener biegania] zaleca przebieżki w tempie do mili, ja uważam, że to bez sensu dla początkującego. Rób je po prostu tempem, które nazwiesz bardzo żwawym, ale jednocześnie takim, które mógłbyś utrzymać znacznie dłużej niż czas trwania przebieżki. Wracaj w marszu na tyle powolnym, aby sobie odpocząć przed kolejnym powtórzeniem.
Jeśli Endomondo nie kłamie, to przy drugim treningu miałeś większą różnicę wysokości. Bierz to pod uwagę, zanim opacznie zinterpretujesz trening jako słaby - podbiegi bardzo utrudniają bieganie. Tym lepiej, że za drugim razem Twoje tempo było mocniejsze.
Przebieżek absolutnie nie rób na maksa, bo to nie ma być trening sprinterski. Daniels [bardzo popularny trener biegania] zaleca przebieżki w tempie do mili, ja uważam, że to bez sensu dla początkującego. Rób je po prostu tempem, które nazwiesz bardzo żwawym, ale jednocześnie takim, które mógłbyś utrzymać znacznie dłużej niż czas trwania przebieżki. Wracaj w marszu na tyle powolnym, aby sobie odpocząć przed kolejnym powtórzeniem.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
- ZbijamWageZe130kg
- Rozgrzewający Się
I tak o to dobiegłem do mety... Zdarzyło mi się maszerować niestety. Po cichu liczyłem na bliżej 1h, ale cóż... nie można mieć wszystkiego. W kategoriach wiekowych (K20) oraz płci, to jestem na szarym końcu:( Ehh... co tryb życia robi z człowieka, jeśli nic ze sobą nie robi. Będziemy walczyć dalej.
Gdy zobaczyłem metę, to dostałem +500 do powera i śmignąłem aż miło. Chciałbym biegać takim tempem cały dystans :D
Gdy zobaczyłem metę, to dostałem +500 do powera i śmignąłem aż miło. Chciałbym biegać takim tempem cały dystans :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- whitemamba
- Zaprawiony W Bojach
K20 ? 

Zmiana kodu 3 z przodu:)
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
- ZbijamWageZe130kg
- Rozgrzewający Się
Takie oznaczenie sobie wymyslili. 20-30 lat.
- cava
- Zaprawiony W Bojach
Ale K to kategoria KOBIET.ZbijamWageZe130kg pisze:Takie oznaczenie sobie wymyslili. 20-30 lat.

Ty chyba byłeś w M20?
- ZbijamWageZe130kg
- Rozgrzewający Się
Nie wnikałem szczegółowo w oznaczenia i się pomyliłem szczytując kolumny.
Tak, moja kategoria wiekowa i płciowa to M20.
Tak, moja kategoria wiekowa i płciowa to M20.