Biegać by schudnąć

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Adam Ko.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:15
Życiówka w maratonie: 3:58:51
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Roskosmos, zdaje się, że połączyłeś paskudną dietę z siłownią i przez to znielubiłeś obydwie rzeczy.
Spróbuj zacząć cieszyć się jedzeniem (zdrowym) bez katowania miksem kury, ryżu, chudego twarogu i jajecznicy z niemal samych białek.
Z bieganiem podobnie, lepiej zacząć traktować je jako cel sam w sobie, jako miłą formę spędzania wolnego czasu, a nie jedynie jako drogę do odchudzania. Inaczej, jak minie pierwszy "kop motywacyjny" może pojawić się podobne zniechęcenie jak z siłownią, tylko powód znajdziesz inny.
Gorąca prośba o pomoc w badaniu do pracy magisterskiej. Tematyka biegowa: viewtopic.php?f=1&t=37461

Blog treningowy
Obrazek
PKO
Roskosmos
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zdecydowanie 6 x 5 minut mi bardziej mi odpowiada. Dzisiaj jeszcze nie udało się trzymać reżimu ale od jutra już odrzucę słodkie. Czy trening po ostatnim posiłku jest w porządku i czy mogę jakoś spożytkować odżywki które zostały mi po siłowni (izolat białka serwatkowego, aminokwasy, vitargo) czy raczej nie jeść już tego? A 5 posiłków raczej nie dam rady przygotowywać. Mogę co najwyżej rozbić 3 na 5. Czy to będzie miało ręce i nogi?
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

co do supli to czy łykniesz czy wywalisz nic nie zmieni po za twoim samopoczuciem że nie poszło w błoto.
Biegaj co najmniej godzinę po posiłku. Posiłek to np duże jabłko, pomarańcza czy inny owoc, garść musli zalana sokiem więc dasz radę. Pamiętaj jeszco 3 godziny w sumie 5 posiłków, 1posiłek o wielkości zaciśniętaj pięści( jak masz małe dłonie możesz się wzorować na większej łapie kumpla ;) )
jeśli jesteś na etapie 6 x5+2 to zapoznaj się z planem 10 tygodniowym i ew. realizuj go od zbliżonego poziomu
http://bieganie.pl/index.php?cat=6&id=81&show=1
Powoli bez zrywów.Pamiętaj twoje mięśnie, stawy i ścięgna potrzebują ok. 300 dni na przebudowę która pozwoli ci biegać dalej, szybciej i dłużej. Skończysz plan 10 tygodniowy to daj znać podpowiem co dalej. Grunt to brak przeciążeń i kontuzji, biegasz wolno nie daleko nie szybko ale biegasz a gdy zaszalejesz bo płuca dają radę to za jakiś czas z obolałymi mięśniami czy kontuzją siedzisz i masz stres.
Pozdrawiam.
Roskosmos
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A zaobserwował ktoś może w swoich początkach krwawienie z nosa. Nie wiem co jest grane ale wczoraj biegałem wieczorem, puściła mi się krew po przyjściu do domu, dzisiaj biegałem i to samo. WTF?
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

nie diagnozuj się na forum , przyczyn może być wiele od błachych po bardzo poważne. Do lekarza kolego.
Awatar użytkownika
Bonsik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Skoro po bieganiu to może to być efekt na skutek zbyt dużego wysiłku ale może też być nadciśnienie tętnicze. Lepiej sprawdzi u lekarza.