Jak biegać pracując na zmiany ?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
marcel40
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Jestem nowy na forum, dopiero rozpoczynam swoją przygodę z bieganiem. Mam pytania: jak biegać mając tylko wolne dwa tygodnie w miesiącu ??? Mój plan treningowy dla początkujących to:
- wtorek 1 minuta biegu // 5 minut spaceru
- czwartek 1 mb // 5 ms
- sobota 1 mb // 5 ms
- niedziela 1 mb // 5 ms

Pracuję z żoną na zmiany biegam kiedy mam I zmianę, w następnym tygodniu małżonka idzie na II zmianę a ja zostaję z dziećmi, no i tu jest problem mam tydzień przerwy w bieganiu :chlip: W jaki sposób najlepiej dopasować trening do mojej sytuacji ?
PKO
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy dobrze zrozumialem, jak twoja zona idzie do roboty na 1 zmiane to ty masz wolne caly tydzien? Wcale wtedy nie pracujesz? Bo jesli tak to ja nie widze problemu, poprostu idziesz biegac jak polozysz dzieci spac. Natomiast jesli pracujesz wtedy na 2 zmiane to musisz wstac przez zona ze 2h i isc biegac rano.
marcel40
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Upps źle wyłożyłem mój problem :) pracuję tylko w godzinach 7:00-15:00, żona pracuje na I zmianę czyli 6-14:00 i II zmianę czyli 14:00-22:00 (na przemian). Kiedy ma I zmianę to jest ok bo jest w domu, wracam po 15:00 i mogę biegać, gorzej kiedy ma II zmianę ja mam cały tydzień zajęty z dziećmi.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To nic nie zmienia i dalej w tygodniu w ktorym Twoja zona pracuje na 2 ga zmiane mozesz biegac z rana, albo jak wroci czyli po 22. Ja dla mnie to pierwsza opcja jest lepsza, ale patrze ze swojej perspektywy bo ja o 22 to juz prawie spie ;-)

O ktorej rano wstajesz zeby zebrac sie do roboty na ta 7?
marcel40
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wstaję o 6:00 rano :zero:
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To wstaniesz o 4:30 i spokojnie i bez pospiechu sie wyrobisz o ile biegasz 30-45minut
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ