Obciążniki na nogach

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Quote: from BlackVego on 10:13 pm on Oct. 8, 2005

i przy jednej z przebiezek cos poczulem tak przy lędźwiach na lewej stronie troche...
Jeśli kręgosłup to potwierdzi RTG
Jeśli jakaś sprawa mięśniowa lub przyczep to USG.

Leczenie odpowiednio dobrana fizykoterapia, zwłaszcza w tym drugim przypadku, bo jeśli dorobiłeś się jakiś zmian zwyrodnieniowych w kręgosłupie to tutaj cudów nie ma.

W jednym i w drugim przypadku wskazane systematyczne wzmacnianie mięśni wokół kręgosłupa
Plus poczytaj taki przypadek to jest o rwie, a wcale nie jest powiedziane, że Ty ją też masz ale jeśli nie, to lepiej wiedzieć czego nie robić.

Teoretycznie może być problem  jakiś wewnętrzny- nerki, wyrostek czy coś innego.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
New Balance but biegowy
BlackVego
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wiec co poradzicie...?? ja robie na treningach tylko rozciaganie rozgrzewki i trucht zadnych przebierzek ani nic....a u lekarza ogolnego juz bylem  i powiedzial ze to zakwasy albo przeziembienie miesni grzbietu bo to mnie nie boli kregoslup tylko tak na bokach tak jakby miesnie grzbietu....dostalem tabsy jakies masci i we wtorek na kontrol ide i jezeli mi nie przejdzie to na rtg dostane skierowanie <minely juz 2 tyg. i nic nie przeszlo>;( ja niechce tak wczesnie konczyc kariery....:(moze ktos z was mial kiedys podobne problemy prosze piszcie.....
BlackVego
BlackVego
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziekuje bardzo za ten link..bardzo ciekawa wypowiedz....i tak wlasnie mysle ze ten drazek o ktorym tam bylo to moze byc to....jeszcze raz dzieki...zobaczymy co z tego wyjdzie....
BlackVego
BlackVego
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A jakas rozpiske na trening taki na moj wiek <14lat> moglby mi jakis spiecjalista rozpisac....chcialbym porownac ja z tym co aktualnie robie...
<robilem przed kontuzja...>z gory thanx..... i piszcie cos bo tu nudno jest.....
BlackVego
ODPOWIEDZ