pierwsze kroki w zawodach biegowych
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 58
- Życiówka w maratonie: brak
Witam. Rok temu zaczęłam swoją przygodę z bieganiem. Latem biegałam dość intensywnie na dystanse 5km, 7 km lub 10km. Zimą trochę odpuściłam ale w tym roku na wiosnę znowu zaczęłam. Biegam 2 razy w tygodniu albo na 5 km albo na 10km. Oprócz biegania ćwiczę już pół roku na siłowni, żeby wzmocnić siłę. Postanowiłam brać udział w zawodach, żeby się sprawdzić. Na jesieni brałam udział w biegu na 10 km i miałam wynik 59,30 minut. W tym roku już dwa razy biegłam na 5 km. Za pierwszym razem miałam 27,05 minut a za drugim 26,00 minut. Nie mam za bardzo porównania do innych początkujących biegaczy na tym dystansie, wiec chciałabym się dowiedzieć czy mój czas na 5 km jest dobry
:):)

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jest dobrze.
Ja w grudniu zacząłem coś biegać. Miesiąc później wystąpiłem celem sprawdzenia się w biegu na 10 km - 50 minut.
Po tym miałem uraz kolana i przez 3,5 miesiąca nie biegałem. Od miesiąca truchtam w miarę regularnie po około 25 minut. Wczoraj miałem pierwszy bieg na 5 km i uzyskałem: 20:51. To tak celem porównania.
Życzę wytrwałości w treningach biegowych i tych na siłowni i kolejnych życiówek.

Ja w grudniu zacząłem coś biegać. Miesiąc później wystąpiłem celem sprawdzenia się w biegu na 10 km - 50 minut.
Po tym miałem uraz kolana i przez 3,5 miesiąca nie biegałem. Od miesiąca truchtam w miarę regularnie po około 25 minut. Wczoraj miałem pierwszy bieg na 5 km i uzyskałem: 20:51. To tak celem porównania.
Życzę wytrwałości w treningach biegowych i tych na siłowni i kolejnych życiówek.
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
To są bardzo przyzwoite czasy (szczególnie ten na 5 km) jak na Twoje bieganie, ale żeby zacząć się poprawiać to powinnaś biegać przynajmniej 3 razy w tygodniu, a nie 2 razy w systemie 5km-10km, bo to jest zbyt monotonne, powinnać wprowadzić trochę urozmaiceń do treningu, bieg zmiennym tempem, przebieżki, fartlek etc.kasiamor85 pisze:Witam. Rok temu zaczęłam swoją przygodę z bieganiem. Latem biegałam dość intensywnie na dystanse 5km, 7 km lub 10km. Zimą trochę odpuściłam ale w tym roku na wiosnę znowu zaczęłam. Biegam 2 razy w tygodniu albo na 5 km albo na 10km. Oprócz biegania ćwiczę już pół roku na siłowni, żeby wzmocnić siłę. Postanowiłam brać udział w zawodach, żeby się sprawdzić. Na jesieni brałam udział w biegu na 10 km i miałam wynik 59,30 minut. W tym roku już dwa razy biegłam na 5 km. Za pierwszym razem miałam 27,05 minut a za drugim 26,00 minut. Nie mam za bardzo porównania do innych początkujących biegaczy na tym dystansie, wiec chciałabym się dowiedzieć czy mój czas na 5 km jest dobry
powodzenia. krunner