Moje początki...

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
marcinsk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, mam 30 lat i jakoś dopiero teraz zebrało mnie na sport, ruch, wysiłek, od 7 miesięcy nie pale...paliłem 14 lat, i nigdy nie prowadziłem zdrowego trybu życia..3 lata temu ważyłem 118 kg i któregoś dnia powiedziałem dość..dziś ważę 86 kg..przez 3 lata milion wyrzeczeń...różne diety ale warto było, teraz zupełnie inne samopoczucie fizyczne i psychiczne że tak powiem

...przygodę z bieganiem zacząłem dokładnie 6 kwietnia tego roku, biegam rano dokładnie 6.30 przed pracą, na początku katastrofa totalna, szybko się męczyłem, problem z oddechem itd...
teraz jest dużo lepiej, oczywiście nie osiągam jakiś super wyników ale załapałem bakcyla i to całkowicie, bardzo mi się to spodobało i czerpie z biegania niesamowitą przyjemność i co najważniejsze widzę dość spory progress jak można tak powiedzieć po tak krótkim czasie.

...biegam 4 - 5 razy w tygodniu, nie na długich dystansach bo na razie od 4,5 km do 4,9 km teraz, początek ledwie 2 km do 3 km, średnie tempo 6,1 min/km, i cały czas coraz lepiej. Przed wczoraj pobiłem jak na razie swój rekord 6,8 km :) i jeszcze miałem zapas sił ale w ostatnich dniach zmagam się z dość intensywnym bólem łydki, mięśnia, i on uniemożliwił mi dalszy bieg, jak znajdę rozwiązanie tego problemu spróbuje się zmierzyć z dystansem 10 km. Jakieś porady od dłużej biegających??
PKO
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ode mnie tylko taka - nawet nie szukaj żadnych planów treningowych :) Biegaj sobie spokojnie, słuchaj organizmu i zwiększaj dystans.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rady? Rób dalej to co robisz, bo widać, że to ma ręce i nogi! Z tego co piszesz to sprawia Ci to przyjemność, a to jest wg mnie najważniejsze! Powodzenia!
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Możesz starać się wydłużać eden z biegów bardziej niż pozostałe. Rozciągaj się po bieganiu. Doadaj ćwiczenia na nogi

Nie zwiększaj póki co tempa, a raczej dystans. Jak pobiegasz z 3 mieisące to będziesz mógł się wziąc za plan treningowy w którym znajdą sie zróżnicowane treningi, szybkie, wolne, długie, przerywane itd. ale póki co wybiegaj sie trochę
Krzysiek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ