POMOCY , musze przebiec 1km

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

fckwrqq2yxrkz21 pisze:Witam ponownie

Właśnie jestem po biegu , przyznam że nigdy nie przebiegłem 1kilometra i od 2 lat siedze na dupie i mam problemy z biegiem na 200m i to spore problemy !

Ale dziś miałem bieg na 1000m i czas jaki wykręciłem to......... !!!!!! 3:47 !!!!!!!!!

To jest po prostu nie możliwe ! 3: 47 w czasie biegu mialem dosyć po 300metrach , po 400 kręciło mi sie w oczach , pod koniec traciłem kontakt z rzeczywistością a 5kroków przed metą straciłem pamięć , następnie sie wyłożyłem i leżałem , wszyscy kazali mi chodzić ale niestety nie miałem sił , 2 biegających wzieło mnie że tak powiem "za szmaty" i ciągali po boisku żeby przebierał lekko nogami , następnie okropne skurcze całych nóg wtedy zaczeli mi prostować nogi , ogólnie widok nędzy i rozpaczy !! po 10-15minutach dość silne wymioty :/

Do czego dąże ? że zabrakło mi 17 sekund do upragnionego wyniku 3:30 ale o te 17sekund szybciej nie byłbym w stanie przebiec nawet jakby mnie lew gonił :/

Teraz siedze z obolałymi nogami z ciągłym skurczem mięśni ( oczywiście próbuje to rozchodzić )

I tutaj pytanie do was .......

Chce zacząć trening od przyszłego tygodnia, czy mógłby mi ktoś napisać jak mam biegać ? dodam że to rozpiska dla kogoś kto nigdy nie biegał

Tak sobie myślałem że może
Poniedziałek i Czwartek
400m szybkie chodzenie - 400metrów bieg - 400metrów chodzenie i 400metrów bieg
tak przez jakieś 3tygodnie a później zwiększać dystans

i jedno moje pytanie... Czy jest możliwe aby przez 6miesięcy osiągnąć 3:00min ? czy do tego potrzeba lat pracy ? Ewentualnie jaki czas można wykręcić przez 6miesięczny trening
hahaha... swietnie opisales swoj wystep!!!! Jak w kinie!!
Gratuluje czasu. Jest bardzo dobry.
Ale zeby 3 minuty uzyskac to musisz juz zmienic zycie.

Powodzenia!
Rolli
PKO
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Gratulacje! Niewiarygodny jest ten Twój wynik, ale motywacja :hahaha: i wizja bezrobocia :lalala: Wow!

Jeżeli chodzi o trening to rób to co Ci napisałem przez 3 miesiące tak, żeby dojść do ok. 30-40 minut biegu ciągłego. Po prostu wydłużaj ten biegowy odcinek, żeby w pewnym momencie 5 minut iść, 5 minut szybko iść i 40 minut biec. Poczytaj o rozgrzewce i rozciąganiu i schłodzeniu.

Poczytaj trochę w międzyczasie o tętnie maksymalnym, rezerwie tętna, zrób test na tętno maksymalne, może kup pulsometr i po ok. 2-3 miesiącach zacznij go używać.
Potem zrób sobie 12-tyg. plan.

Jeżeli chodzi o 3'/km, to tak jak napisał Rolli - musisz zmienić życie. Nieźle Cię te 3'47'' przewentylowało :hahaha:

krunner
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ