Problem technika biegania.

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
xanderos688
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam od pewnego czasu borykam się z problemem . Koledzy , jaki i trener z klubu (piłki nożnej) mówią mi że śmiesznie biegam np. Dzisiaj wyszedłem tak z kolegami pograć sobie w piłkę , gramy sparing z jakimiś typami , a gościu z przeciwnej drużyny mówi mi że biegam jak "połamany" . Mam stwierdzone za wysokie ustawienie rzepki , sam podczas biegania czuję się taki " ciężki " . Czy dałoby się to jakoś zmienić może ktoś miał już podobny problem , jakieś specialne ćwiczenia na wyrobienie techniki biegania , tak po prostu żeby się ze mnie nie śmieli . Dodam że jestem jeszcze młody mam 15lat skończone w styczniu.
PKO
Dybkos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ciężko coś doradzić jak się nie wie z czym jest problem, no z techniką bo biegasz jak połamany, ale to znaczy że co? Szorujesz twarzą po ziemi? Odchylasz się do tyłu? Łokci nie zginasz czy w czym jest problem?
xanderos688
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wydaje mi się że problem leży w kolanach , czy ich nie zginam lub jakoś je dziwnie układam w czasie biegu . Ogólnie raczej nic poza nogami nie wchodzi w grę . Może ma ktoś jakiś program do nauki biegania od zera .
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ