co robic : biegam ,ale nie chudne

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
polcia2000
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Czemu niestety? Fajnie, że są różne poglądy, tworzy się ciekawa dyskusja i dzięki temu możemy się czegoś dowiedzieć. Ja stronię od tłuszczy o czym pisałem wielokrotnie i stąd moje uprzedzenia do masła i tłustych ryb. Chociaż od czasu do czasu lubię wciągnąć kawałek łososia wędzonego albo plaster żółtego sera Tak jak mówiłem, żaden ze mnie dietetyk, naukowiec czy profesjonalny sportowiec, więc jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że mogę nie mieć racji w tym co piszę
Hehe, temu niestety że trudno się z tobą nie zgadzać widząc jak dobrze poradziłeś sobie z nadwagą :taktak:
"Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od jednego kroku"
PKO
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cel można osiągać na wiele sposobów :) Ja wybrałem taki, a nie inny. Wagę zbiłem, ale prawdziwym wyzwaniem jest jej utrzymanie :) Za kilka lat się okaże czy mi się udało :)
Awatar użytkownika
polcia2000
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Cel można osiągać na wiele sposobów Ja wybrałem taki, a nie inny. Wagę zbiłem, ale prawdziwym wyzwaniem jest jej utrzymanie Za kilka lat się okaże czy mi się udało
No tak masz rację chociaż ja myślę - przeczytając Twój blog od A do Z że przez najbliższe lata nic nie będzie w stanie Cię zatrzymać i nie dasz kilogramom wrócić :taktak: za twardy jesteś :taktak:
"Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od jednego kroku"
Klimer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Obecnie stosuję kilka zasad wymienionych powyżej + ćwiczenia i chudnę, ale też kiedyś byłem na rygorystycznej (tzn. takiej gdzie miałem wyznaczone co mam kiedy jeść) diecie i pamiętam że to, co ratowało cały mój wysiłek to był ten jeden jedyny posiłek w tygodniu. Był to obiad w sobotę, na który powiedziałem sobie ze mogę zjeść co mi się podoba. W normalnej porcji, bez objadania się ale co tylko mi się zamarzy :) każdą ciężką chwilę pokonywałem myślą o sobotnim obiedzie :)

Nie każdy umie na początku jeść co mu smakuje i na co ma ochotę zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, więc często stosują diety z rygorystycznymi wytycznymi - stąd może mój sposób sie przyda :)
Awatar użytkownika
Leemonca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy smarujecie chleb razowy maslem?
Czy makrela wedzona jest dobra przy odchudzaniu, czu jest zbyt tlusta?
Co z zupami? Czy mozna je ugotowac na miesie?
Jak przyszykowujecie warzywa na patelni, ja przewaznie smaze na patelni lekko spryskanej oliwa z oliwek
Ja czasem smaruję chleb masłem a czasem nie. Myślę, że nie ma co przesadzać.

Każda ryba jest dobra (100 gm to 221 kcal, i aż 15,5 gm zdrowego tłuszczu - łosoś to 162 kcal i 8,4 gm tłuszczu, a ten z ryb jest najlepszy)

Zupy to świetny obiad. Ja gotuję porcję dla 2 osób w ok 2 litrach wody i dwoma udkami z kurczaka bez skóry. I oczywiście świeże warzywa, zabielam mlekiem lub jogurtem naturalnym. Aby zagęścić zupę, najczęściej ok 500 ml odlewam, miksuję i tym zagęszczam.

Warzywa na patelni można podsmażyć na małej ilości oliwy lub bez. One bardzo szybko puszczą wodę i się nie przypalą. Chociaż niektóre wartości (np z marchwi) są lepiej przyswajalne z mała ilością tłuszczu. Ja warzywa gotuję na parze (prawie wszystkie) i na koniec dodaję małą łyżeczkę masła.
Ból jest przejściowy. Duma trwa wiecznie.
Autor nieznany

Blog
Komentarze
Endomondo
monika26
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzieki Leemonca,
Chyba tez wybiore sie do dietetyka, bo naprawde bardzo sie staram, stosuje sie do tych wszystkich zalecen, ale moja waga nie spada i centymetry rowniez nie. Juz mam tego wszystkiego dosyc...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ