Częstotliwość biegania

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Bezwet
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przez okres wakacji systematycznie biegałem, później w roku szkolnym opuściłem się jednakże teraz chciałbym na nowo wrócić do biegania. W tej chwili mamy okres zimowy szybko robi się ciemno, a miejsce w którym chciałbym biegać to dosyć spory, nie oświetlony park( park Grabiszyński we Wrocławiu) nie daleko mojego miejsca zamieszkania. W tygodniu roboczym mam tylko jeden dzień gdy wracam do domu na tyle wcześnie aby pójść jeszcze pobiegać, oprócz tego mam weekendy kiedy również mogę to robić. Czy bieganie 2x w tygodniu + 3h wf (który w mojej szkole zazwyczaj nie zmusza mnie do dużego wysiłku) zapewnią jakiekolwiek efekty(poza satysfakcją, która jest gwarantowana)?
PKO
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dwa treningi są zawsze lepsze niż jeden trening, bądź całkowity brak ruchu. I to jest fakt. Aczkolwiek wg mnie minimum to 3 treningi w tygodniu.
Awatar użytkownika
Paweł100
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 49:42
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zapewnią.
Do dwóch treningów biegowych możesz dorzucić kolejne dwa w domu i poćwiczyć brzuch, do tego ćwiczenia z hantlami itp.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ