[Poznań] osiedle Kopernika/okolice - gdzie biegać?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Suseh
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

zawitałam do Poznania i chciałabym ponownie zacząć biegać.
Niezbyt znam okolicę i może podpowiecie mi gdzie mogłabym potruchtać.
Biegać zamierzam po pracy w godzinach wieczornych 19-20.
Bieganie raczej pro-zdrowotne przez 30-60 minut.

Za podpowiedzi z góry dzięki.
Susehina.
PKO
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć :)
Os. Kopernika ma fajne zaplecze w postaci Lasku Marcelińskiego. Ja mieszkam ze 2km od Kopernika, a 4km od Lasku więc najczęściej wskakuję do auta i podjeżdżam na sam koniec ul. Węgorka (przy Glaxo): http://goo.gl/maps/4o2iU i tu sobie wbiegam do lasu, ale można też "zaatakować" od Stadionu Miejskiego. Niestety wieczorami pewnie nie jest tam zbyt sympatycznie, więc odpada, ale w weekendy jak najbardziej. Poza Laskiem pozostaną Ci chodniki w pobliżu, czyli ze 3km wokół osiedla, albo kombinacje uliczne wszelakie. Ja się troszkę wyleczyłem z szurania w bezpośredniej okolicy, ze względów zdrowotnych i praktycznych, uciekam więc do parków i lasów. Niestety wiąże się to z dojazdami. Najczęściej biegam nad J. Rusałka (z Kopernika ze 20min autem) - świetne tereny rowerowo-biegowe w stronę J. Strzeszynek, na Łęgach Dębińskich (podobny dystans), albo nad Maltą - zwłaszcza na leśnym zapleczu, chyba, że się lubi zaludnione asfalty wokół. Malta jest o tyle ciekawa, że tam na tych asfaltach wokół sporo ludzi uprawia różne aktywności, więc pewnie wieczorem nie jest tam ani strasznie, ani ciemno (są latarnie). Niestety nad Maltę to już dalsza wyprawa autem, bo z Kopernika to cross przez miasto. Na zimę kombinuję, że w akcie desperacji skorzystam pewnie z bieżni tartanowej, np. na Śródce. Jakby co pytaj, może coś więcej podpowiem :). Pozdrawiam!
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ