Czy jest szansa.

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
walpi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegam od czerwca. Robię sobie regularnie 5 dni w tygodniu po 10km - 12km (ok 1h). Dodatkowo pompki, brzuszki. Ze względu na ograniczony czas raz zrobiłem dla sprawdzenia 20km bez ubocznych skutków zmęczenie organizmu. Czy mam szanse na pokonanie Maratonu Warszawskiego? Czy jest to jeszcze za wcześnie na takie starty ?
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Szanse masz ale nie musi być to przyjemne. 20 km to nadal dosyć krótki dystans. Nie odradzam bo jak widać bieganie przychodzi Ci łatwo nie namawiam bo maraton (sam start, nie przygotowania) jest wg mnie niezdrowy.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

5 treningów w tygodniu po 10-12km, to wcale nie mało i ilościowo podchodzi pod plan na maraton dla początkujących
jeżeli nie boisz się bólu to warszawski przebiegniesz, bez nastawiania się na czas
prędzej i już spokojniej podszedłbym na Twoim miejscu do poznańskiego

poza tym, podałeś tak mało informacji, że trudno cokolwiek wnioskować
nie wiemy jak szybko biegasz, ile masz lat, jaki jest Twój ogólny poziom wytrenowania itp itd

Adam, co rozumiesz przez "niezdrowy"?
Awatar użytkownika
piotrekzkrakowa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ukłony i uśmiechy

JADĄC ROWEREM Obrazek BIEGNĄC Obrazek [komentarze] [blog]
walpi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

herson pisze:5 treningów w tygodniu po 10-12km, to wcale nie mało i ilościowo podchodzi pod plan na maraton dla początkujących
jeżeli nie boisz się bólu to warszawski przebiegniesz, bez nastawiania się na czas
prędzej i już spokojniej podszedłbym na Twoim miejscu do poznańskiego

poza tym, podałeś tak mało informacji, że trudno cokolwiek wnioskować
nie wiemy jak szybko biegasz, ile masz lat, jaki jest Twój ogólny poziom wytrenowania itp itd

Adam, co rozumiesz przez "niezdrowy"?
10km robię w niecałą godzinkę w zależności od dnia. Ciężko też policzyć bo czasem na światłach truchta się w miejscu a biegam bez zegarów ;). Lat 27. Biegam bez przystanków. Czasem bawię się w przyspieszenia ale nie staram się latać z wywieszonym jęzorem. Gorzej tylko, bo jak się już zapisałem to mi się lewe kolonka odzywa (w sensie lekki dyskomfortowy ból podczas biegania), chociaż jak zwalniam to da się to opanować.
Maratonu nie chce zrobić na czas tylko go doświadczyć a żeby doświadczyć, to trzeba zaliczyć. Co do Adama, to o niezdrowych długich maratonach też trochę się naczytałem. Także bardziej podchodzę do tego jak do jednorazowego skoku na bungee.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pamiętaj tylko, że taki pośpiech może skutecznie Cię zniechęcić do dalszego biegania. Zapisałeś się? Wystartuj. Moim zdaniem jednak lepiej zaczynać od krótszych dystansów. Sam blisko pół roku zwlekałem z zapisaniem się na półmaraton, a i tak cały czas się zastanawiałem czy tego nie odłożyć o pół roku :)
walpi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Maraton zaliczony. Zachęcam wszystkich wahających się czy podołają. Super przygoda, super emocje. Mój czas może niezbyt ciekawy bo 4h ale jak zakładałem, że mogę nie dobiec, bo w końcu biegam od 3 miesięcy, to mnie w pełni satysfakcjonuje. Taki maraton motywuje przed i po do pasji biegania.
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

sza cun :hej:
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
Awatar użytkownika
herson