Wakacyjne bieganie

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
stef12
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jako, że jestem nowy - cześć wszystkim :hejhej: mam na imię Dominik mam 16 lat 180cm i ważę 73kg. Pewnie było na forum takich postów tysiące, ale trudno :bum: Nie mogę zabrać się za bieganie już od 2 lat, teraz to się zmienia i zamierzam biegać, jak na razie przez wakacje, jak będzie dobrze to mam nadzieję, że będę biegał coraz więcej. Chcę biegać, żeby wyrobić głownie kondycje, bo jak na razie to po 500m jest zadyszka i nie jestem w stanie biec, ale jak i zrzucić trochę tłuszczu [głownie z brzucha] :jatylko: Proszę was o rady, jak biegać, żeby było widać efekty, czy stosować jakąś dietę, czy ćwiczyć brzuch? Dodam jeszcze, że jeżdżę na rowerze oraz trenuje brazylijskie jiu jitsu.

Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Dominik :)
PKO
Awatar użytkownika
jack73
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Efekty biegania to będziesz widział u siebie sam i to raczej nie jest na pokaz (chyba, że chcesz wygrywać zawody).
Jeżeli myślisz o efektach wizualnych to szybciej zrzucisz coś poprzez dietę niż samo bieganie.
Jedno drugiego nie wyklucza więc możesz robić wszystko o czym piszesz, tylko, że jakiś szybkich efektów
to bym się nie spodziewał. Dietą zrzucisz z całego ciała nadmiar a ćwiczenie tylko wybranych partii mięśni
moim zdaniem to jest błąd. O wiele lepiej podnosić poziom ogólnego rozwoju.
Ważne, żebyś nie miał słomianego zapału...
Poczytaj to forum dokładniej bo takich wątków było już kilka :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ