Plan 6- tygodniowy

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
ondzik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich biegaczy ;)

Chciałbym zapytać, czy plan 6-tygodniowy pozwoli mi osiągnąć lepsze wyniki na 100, 1000m? Nie jest to mój jedyny cel. Jestem początkującym biegaczem, więc pytam z ciekawości. Jeśli zacznę trening od tygodnia drugiego bądź trzeciego, to mam je traktować jako pierwszy tydzień treningu? Np.: pierwszy tydzień zacznę od planu przygotowanego na tydzień drugi, więc jak ma wyglądać mój drugi tydzień treningu? Czy plan się skraca o jeden tydzień, czy któryś tydzień po prostu powtórzyć?

Z góry dziękuję za pomoc!
PKO
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

ondzik pisze:Witam wszystkich biegaczy ;)

Chciałbym zapytać, czy plan 6-tygodniowy pozwoli mi osiągnąć lepsze wyniki na 100, 1000m? Nie jest to mój jedyny cel. Jestem początkującym biegaczem, więc pytam z ciekawości. Jeśli zacznę trening od tygodnia drugiego bądź trzeciego, to mam je traktować jako pierwszy tydzień treningu? Np.: pierwszy tydzień zacznę od planu przygotowanego na tydzień drugi, więc jak ma wyglądać mój drugi tydzień treningu? Czy plan się skraca o jeden tydzień, czy któryś tydzień po prostu powtórzyć?

Z góry dziękuję za pomoc!
Rozumiem ze nie chcialo ci sie czytac calego watku w tym planie ale moze jednak sprobuj.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

To jest Plan dla tych, którzy na razie mają problem z przebiegnięciem ciągłego odcinka 2-3 minutowego.
ondzik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Sprawdzę dziś, czy jestem w stanie przebiec 30 min tempem pozwalającym rozmawiać. Jeśli mi się uda, to mogę zacząć trening dla średnio zaawansowanych? "Ten Plan przeznaczony jest dla osób które już biegają, bez problemu są w stanie przebiec 40 minut ciągłego biegu". Tutaj jest mowa o tym biegu pozwalającym na rozmowę, tak?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

tak.
ondzik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bieg przez 40 minut jednym tempem pokonałem bez problemu. Krańcowo zmęczony nie jest, ale lekko odczuwam trening. Pozostało mi jedynie dobrać odpowiedni program treningowy. Czy w dni wolne od biegania mogę dorzucić basen?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ